<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210634" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хората на Нав...

Като едно време: В Белгород, Русия се редят на опашки за яйца (видео)

11 Декември 2023
0 1049

Като едно време: В Белгород, Русия се редят на опашки за яйца. Въпреки търсенето и оплакванията на жителите, на Южния панаир пристигнала само една кола с яйца.

Путин ще се кандидатира за пети мандат като президент на Русия (видео)

На 10 декември в Белгород за втори пореден ден се нареди нескончаема опашка за яйца. Жителите на града започнали да заемат стартови позиции пред магазин на Южния панаир от 05:00 часа сутринта. Те обяснили, че са ги привлекли изкусителните цени за яйца от 70 рубли (1,40 лв.). Тъй като в обикновените магазини те стрували около 180 рубли (3,60 лв). Всичко това се вижда в публикуваните в “X” кадри.

По-късно жители се оплакали, че въпреки голямата опашка на Южния панаир е пристигнала само една кола с яйца.

Като едно време: В Белгород, Русия се редят на опашки за яйца (видео)
снимка: X

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков обяснява, че на конкретния пазар се предлага “най-ниската цена за яйца в Централния федерален окръг”. Местните жители дават логично обяснение за огромната опашка – “кокошите яйца се продават по 60 броя на човек. Хората идват на групи от по шест души от едно семейство”.

Властите на Белгородска област посочват, че яйцата са поскъпнали в цяла Русия поради увеличението на цените на храната за птици, оборудването и съхранението. Гладков успокоява населението, че поради повишеното търсене ще се увеличи броят на пунктовете, където може да се закупят яйца.

Според Росстат през ноември яйцата в Русия са поскъпнали с 40,3% спрямо миналата година. Затова главният прокурор на Русия Игор Краснов нареди да се извърши проверка на производителите и продавачите в регионите, където увеличението е над 40%. На 8 декември Росселхознадзор разреши вноса на яйца от 17 турски предприятия.

Като едно време: В Белгород, Русия се редят на опашки за яйца

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции