<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211019" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Tesla изтегля н...

Шофьор с 30 нарушения удари три жени и две деца на пешеходна пътека в София (видео)

14 Декември 2023
0 268

Шофьор с 30 нарушения удари три жени и две деца на пешеходна пътека в София, съобщава bTV. Инцидентът се случва на булевард „Цар Борис Трети“.

На червен светофар са изчаквали петимата пресичащи, а шофьорът на бус се е движел от „Павлово“ към Руски паметник.

62-годишният водач се движел с несъобразена скорост и на кръстовището се е стигнало до ПТП с група пешеходци.“, обяснява Динко Трифонов от Пътна полиция към СДВР.

Шофьор с 30 нарушения удари три жени и две деца на пешеходна пътека в София (видео)
Динков Трифонов

Това е единичен случай, участъкът не е с висока концентрация на пътни инциденти. Няма отнето предимство, водачът е преминал на зелен сигнал, а хората са чакали на червено.”, посочи още той.

През годините водачът е санкциониран за нередовни документи. През 2014 г. му е отнемана книжката за употреба на алкохол, изтърпял е наказанието си. Има нарушения и за колан и липса на гражданска отговорност.“, обяснява Динко Трифонов.

Боклукчийски камион уби жена на пешеходна пътека в Пловдив

На водача временно му е отнето свидетелството за управление, тъй като екипът на място е установил, че медицински той не отговаря на изискванията на закона. Книжката му е отнета до падане на основанието – докато той представи медицински документи, които удостоверяват неговата физическа годност да управлява МПС.“, посочи още той.

Трима от петимата пострадали са настанени в „Пирогов“. Дете на седем месеца е прегледано и оставено за домашно лечение.

Коментарът на “Господарите”

Пореден инцидент на пешеходна пътека. Този път предизвикан от медицински неправоспособен водач с превишена скорост. Как на този човек му е позволено да шофира, както винаги е енигма. Цяло чудо е, че няма сериозно пострадали.

Молим ви, карайте внимателно и бъдете съвестни водачи – това спасява животи!

Нека не се превръщаме още повече в полицейска държава, в която на всеки ъгъл ни дебнат с палки и камери, за да ни отнемат колите. Каквито и мерки и закони да приемат, отговорността за човешкия живот на пътя винаги пада върху нас.

Шофьор с 30 нарушения удари три жени и две деца на пешеходна пътека в София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    14 Декември 2023

    Това е единичен случай, участъкът не е с висока концентрация на пътни инциденти. Няма отнето предимство, водачът е преминал на зелен сигнал, а хората са чакали на червено.” Как тогава се е стигнало до това ПТП след като всеки си е стоял там където трябва?

Реакции