<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211144" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съветският х...

На депутатите отново не им се работи в петък

15 Декември 2023
0 104

На депутатите отново не им се работи в петък. Председателят Росен Желязков прекрати заседанието в Парламента заради липса на кворум. В залата се регистрираха едва 65 народни представители – от „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Днес в НС трябваше да гласуват бюджетите на НЗОК и ДОО. Депутатите трябваше да изслушат председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка с исканото средно с 15% увеличение на цената на водата от 1 януари 2024 година.

Съветският хор на българското Народно събрание (видео)

На депутатите отново не им се работи в петък
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Предложението за изслушване е внесено от народния представител Антоанета Цонева от “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ).

Вчера заседанието на парламента се провали заради протест на народните представители от парламентарните групи на “Възраждане”, “БСП за България” и “Има такъв народ” (ИТН), които блокираха трибуната на парламента. От “Възраждане” видяха в демонтажа на Паметника на Съветската армия “апотеоз” на “беззаконието” и обвиниха за това “т.нар. конституционно мнозинство” в лицето на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС.

На депутатите отново не им се работи в петък

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции