<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Ненков ра...

12-годишна фигуристка излезе на леда с кървящ нос заради абсурдните условия в Зимния дворец (видео)

19 Декември 2023
0 754

12-годишна фигуристка излезе на леда с кървящ нос заради абсурдните условия в Зимния дворец, разказва майката на Мартина Кирилка Ангелова пред bTV. Тази ситуацията се разиграва на Държавното първенство по фигурно пързаляне, поведено в неделя.

Мартина е състезател от шест години, когато отива за състезанието се оказва, че за нея няма осигурена съблекалня. Заради студа капилярите ѝ се пукат и тя трябва да излезе на пързалката с кървящ нос.

„Не знаехме, че няма да има съблекалня. Отидохме за Държавното първенство в 10:30 часа, тъй като имаха задължителна тренировка. Оказа се, че няма съблекалня, следобед към 15 часа преди старта бяхме в Зимния дворец. Децата, които не тренират в Зимния дворец бяха оставени без съблекалня“, разказа Кирилка Ангелова.

12-годишна фигуристка излезе на леда с кървящ нос заради абсурдните условия в Зимния дворец (видео)

„Родителите бяхме облагодетелствани, защото имаше място, на което да пием чай и да се стоплим“, каза тя.

Ангелова обясни, че това не е единичен случай.

От Министерството на младежта и спорта съобщиха, че ще направят проверка.

От Българската федерация по кънки все още не отговарят.

Коментарът на “Господарите”

Вместо спортистите ни да получават добри условия за тренировки и състезания, за да бъдат мотивирани да се борят за България, те са принудени буквално да рискуват здравето си в залите. В това време милиони се изхарчиха през годините за изграждане на спортни бази в населени места без жители, за да се усвоят едни средства. Резултатът е все по-плачевни резултати в много спортове и все повече родители, които не допускат децата си да тренират заради абсурдните условия. Крайно време е държавата да се обедини с бизнеса, за да се намерят реални решения за всички пробойни в сферата на спорта, а и не само в нея. Да се надяваме това най-после да се случи.

На Мартина пожелаваме да не се отказва от мечтите си, независимо от трудностите.

12-годишна фигуристка излезе на леда с кървящ нос заради абсурдните условия в Зимния дворец

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции