<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211571" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руска хакерс...

Носталгия по миналото: Жителите на Воронеж се редят на опашка за… риба (видео)

19 Декември 2023
0 664

Носталгия по миналото: Жителите на Воронеж се редят на опашка за… риба. Болезнено позната сцена от недалечното минало е заснета в руския град. По думи на местен хората се тълпяли, за да си купят риба. В заснетото видео, разпространено в социалната мрежа “X”, се вижда, че стоката се продава директно от камион.

“Обратно в СССР”, е написал авторът на видеоклипа. Местна руска медия припомня, че “през периода, за който говори жителят на Воронеж, често имало огромни опашки за храна”. Изданието обаче отбелязва, че “в момента няма недостиг на стоки”.

Носталгия по миналото: Жителите на Воронеж се редят на опашка за&#8230; риба (видео)

Като едно време: В Белгород, Русия се редят на опашки за яйца (видео)

“Защо точно тази риба привлече жителите на града остава загадка”, завършва статията.

Това не е първият скорошен случай на дълги опашки за хранителни продукти в Русия. Изглежда, че те се завръщат в държавата. Миналата седмица в друг руски град – Белгород – граждани се тълпяха пред магазин от 5 часа сутринта, за да си купят евтини яйца.

Видеото по-долу пък е от руския град Красноярск, където местните също се трупат на опашки за яйца.

Според Росстат през ноември яйцата в Русия са поскъпнали с 40,3% спрямо миналата година. Затова главният прокурор на Русия Игор Краснов нареди да се извърши проверка на производителите и продавачите в регионите, където увеличението е над 40%. На 8 декември Росселхознадзор разреши вноса на яйца от 17 турски предприятия.

Носталгия по миналото: Жителите на Воронеж се редят на опашка за… риба

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции