<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211579" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Центърът за д...

Казусът със склада с негодни храни в Пловдив предизвика скандал в Общинския съвет

19 Декември 2023
0 621

Казусът със склада с негодни храни в Пловдив, който ние от “Господарите” разкрихме, предизвика скандал в Общинския съвет. Причината – точно в училището на обърналите се към нас от Общината се опитват да сключат договор за изхранване на децата с “Фууд Деливъри Експрес” – една от фирмите, помещаващи се в склада.

С години деца получават храна със съмнително качество от фирма на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Общинските съветници от „Браво, Пловдив” поискаха конкурсите за СУ „Паисий Хилендарски и” ОУ „Райна Княгиня” да бъдат прекратени заради съмнения около фирмата, която ги е спечелила.

Тя заяви, че в никакъв случай не бива да се прави компромис с изхранването на пловдивските деца, като предвид медийните публикации и проверките на институциите не е морално да се одобрява подобно споразумение.

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Кметът Костадин Димитров прие изменението на предложението от общинския съветник. При гласуването стана объркване. Голяма част от общинските съветници не разбраха как се изменя самото предложение, поради което то не събра необходимите брой гласове.

Бизнесмен разкри как държавата се опитва да отнеме бизнеса му, за да го даде на “свои” фирми (РЕПОРТАЖ)

Казусът със склада с негодни храни в Пловдив предизвика скандал в Общинския съвет

И още

На второто предложение, което бе за училището в район „Северен” ОУ „Райна Княгиня”, Яна Димитрова отново направи същото искане. Савина Петкова даде уточнение. Тя обясни , че промяната на това решение се нуждае поради факта, че без него директорите на училищата няма да могат да проведат нови търгове. Стигна се и до почивка от 15 минути, поискана от ПП-ДБ, за да решат как да гласуват.

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

След прекъсването Веселина Александрова от ПП-ДБ поиска точката да бъде отложена, за да може да бъдат прецизирани текстовете така, че от една страна да няма съмнение в качеството на услугата, а от друга да е спазен законът, за да няма основания да се обжалва в съда решението на общинския съвет. Така двете предложения, които вероятно ще бъдат изменени ще се гледат на следващото заседания на местния парламент.

Бивш служител на склада с негодни храни в Пловдив: Виждал съм ужасни неща (РЕПОРТАЖ)

Казусът със склада с негодни храни в Пловдив предизвика скандал в Общинския съвет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции