<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211629" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Звезда на НБА...

Лизо е заплашена от ново дело след сигнал за тормоз над подчинена

19 Декември 2023
0 280

Лизо е заплашена от ново дело след сигнал за тормоз над подчинена. Преди месеци нейни танцьори се оплакаха от дискриминация и грубо отношение. Адвокатите ѝ вече са подали насрещна молба до съда, за да предотвратят началото на нов съдебен процес, пише Булевард България.

Жалбата този път е на модната дизайнерка Аша Даниелс, която е създавала сценични тоалети за звездата и е пътувала с нея по турнета.

Даниелс обвинява Лизо в създаване на “опасна, сексуално натоварена култура на работното място“.

Бях свидетел как танцьорите и беквокалистите, както и местният ми екип във всеки град, бяхме редовно тормозени“, казва тя пред NBC News.

Конкретните ѝ обвинения са отправени срещу други лица, включително срещу мениджър на гардероба, за когото Даниелс твърди, че е правил “стереотипна нахална имитация на чернокожа жена” и е използвал заплашителен и обиден език.

Лизо е заплашена от ново дело след сигнал за тормоз над подчинена
Снимка: стопкадър/YouTube Lizzo Music

Друг мениджър от екипа на Лизо е обвинен от дизайнерката, че е изпращал текстови съобщения със сексуално съдържание в групов чат.

Наемането на компаньонки, посещаването на секс шоута и купуването на наркотици са били само част от темите, обсъждани от екипа на Лизо, твърди бившата ѝ дизайнерка.

Говорител на поп певицата отрече обвиненията, като нарече иска “фалшив, абсурден рекламен трик”. Той допълни, че Даниелс “никога не се е срещала и дори не е разговаряла с Лизо“.

Двете жени спорят и за начина, по който са били прекратени работните им взаимоотношения.

Екипът на Лизо твърди, че Даниелс е била уволнена, след като е напуснала работното си място в деня на концерт. Това твърдение е в пълно противоречие с версията на дизайнерката. Тя твърди, че е загубила работата си, защото се е оплакала от предполагаемия тормоз.

Това не е първият подобен сигнал срещу певицата. В началото на август танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес от екипа на певицата заведоха иск във Върховния съд на Лос Анджелис срещу нея. Жените твърдят, че са били системно унижавани от рап звездата и са работили във враждебна среда.

https://www.google.com/search?q=Lizo+is+threatened+with+a+new+lawsuit+after+reporting+the+harassment+of+a+subordinate&sca_esv=592234037&ei=zsaBZfTkMLuFxc8P9Me-8Aw&ved=0ahUKEwj0g8Te95uDAxW7QvEDHfSjD84Q4dUDCBA&uact=5&oq=Lizo+is+threatened+with+a+new+lawsuit+after+reporting+the+harassment+of+a+subordinate&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiVUxpem8gaXMgdGhyZWF0ZW5lZCB3aXRoIGEgbmV3IGxhd3N1aXQgYWZ0ZXIgcmVwb3J0aW5nIHRoZSBoYXJhc3NtZW50IG9mIGEgc3Vib3JkaW5hdGVIAFAAWABwAHgBkAEAmAEAoAEAqgEAuAEDyAEA-AEC-AEB4gMEGAAgQQ&sclient=gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:8fb62fa5,vid:wB3hSU2t7TE,st:0

Лизо, чието истинско име е Мелиса Джеферсън, е певица и текстописец. Тя е едно от емблематичните лица на движението “боди позитивизъм” – или борба срещу стигматизирането на жени с наднорменото тегло.

Тя е носителка четири награди “Грами”, като през 2019 г. списание Time я обяви за “артист на годината”.

Дуа Липа получи зов за помощ от жителите на малко косовско село

Лизо е заплашена от ново дело след сигнал за тормоз над подчинена

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции