<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите и...

Бюджет, конституционни промени и Шенген са сред Топ новините тази седмица (видео)

22 Декември 2023
0 138

Бюджет, конституционни промени и Шенген са сред Топ новините тази седмица, които събра в 1 минута репортерът ни Виктория Симеонова.

Най-после депутатите гласуваха държавния бюджет. Предвидени са повече пари за здраве и за култура, но и повече приходи от данъци. 

Депутатите приеха и промените в Конституцията. Това предизвика остра реакция от президента Румен Радев. Той е силно огорчен от предвиденото ограничаване на правомощията му.

Нидерландия най-после даде зелена светлина за влизането на България в Шенген. Единствено Австрия продължава да отказва приема ни в зоната и опитва да наложи неизгодни условия за приемане на бежанци, за да промени решението си.

След като всички фигури от МОЧА бяха премахнати, Административният съд в София обяви демонтажа на паметника за незаконен. От Областната администрация обжалват решението.

Защитниците на 3 март за национален празник на България събраха 280 хиляди подписа, но се отказаха от провеждането на референдум. Според тях решението в Конституцията да няма промяна в датата е благодарение на техните усилия.

Това и още много от държавата, света и уеба, ще откриете само на gospodari.com. 

Бюджет, конституционни промени и Шенген са сред Топ новините тази седмица, които събра в 1 минута репортерът ни Виктория Симеонова.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции