<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211925" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Уроците на Б...

Абитуриентки върнаха изгубения портфейл на жена от Бургас (видео)

22 Декември 2023
0 108

Абитуриентки върнаха изгубения портфейл на жена от Бургас. Ученичките от бургаското училище „Добри Чинтулов” се разхождали в голямото междучасие, когато открили портфейла до паркиран автомобил. Това научаваме от репортаж на NOVA.

Видяхме портмонето, отворихме го, имаше пари вътре, лекарства, женски принадлежности и изобщо не се поколебахме да го върнем с цялата сума вътре”, споделя Нели Петкова.

Тези пари могат да помогнат много на тази жена и не знаем всъщност дали това не са последните ѝ пари”, посочва Василена Кисьова.

Стреснахмесе първоначално, притеснихме се за тази сума и като видяхме лекарствата, отидохме веднага при господин Стойчев, който ни помогна”, казва Румяна Пеева.

Абитуриентки върнаха изгубения портфейл на жена от Бургас (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Заместник-директорът на училището веднага реагирал. Отворили изгубения портфейл с надеждата да има лични документи, за да открият собственика му.

Оказа се, че нямаше нищо, освен парите. Вътре имаше някакви лекарства, имаше една бележка от изследвания, от които всъщност разбрахме името на собственика на портмонето”, разказа Панайот Стойчев. Със съдействието на полицията ученичките и учителят стигнали и до притежателката му.

В дните преди Рождество момичетата бяха наградени от полицията в морския град.

Дано има повече подобни добри примери!

Ученици намериха чанта с банкови карти и пари и я върнаха на собственичката ѝ (видео)

Абитуриентки върнаха изгубения портфейл на жена от Бургас (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции