<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Филип Киркор...

Коледно чудо: След близо 50 години Омуртаг сложи край на водния режим (видео)

23 Декември 2023
0 72

Коледно чудо: След близо 50 години Омуртаг сложи край на водния режим, предаде NOVA. Местните го определят като „чудо преди Коледа”, защото се случи в навечерието на Рождество Христово.

XXI век, български град е на воден режим от 40 години и 1 месец

Година и половина след началото на протестите на сдружението „Вода за Омуртаг“ от днес, 23 декември, в чешмите в града денонощно има вода. Проблемите в района бяха заради географското разположение, старите тръби и изчерпването на основния водоизточник. Сега питейната вода е осигурена от язовир „Ястребино”.

Коледно чудо: След близо 50 години Омуртаг сложи край на водния режим (видео)

Жители на Омуртаг отново протестират срещу тежкото положение с режима на водата (видео)

От сдружение „Вода за Омуртаг“ припомниха, че миналата Коледа жителите на града са протестирали на пътя София-Варна. „За пръв път може да разчитаме на устойчиво водоснабдяване”, казват от там.

От ВиК – Търговище призовават гражданите да отворят чешмите си. Те уверяват, че има вода и нивата се следят.

Коментарът на “Господарите”

Припомняме, че само преди месец местните отново протестираха срещу тежкото положение с режима на водата. Над 40 години жителите на Омуртаг живеят в полеви условия и събират вода в бидони и кофи. Абсурдно е в 21-ви век европейски гражданит да се борят за елементарни условия.

Видяхме какъв е резултатът от местните избори… Все пак се радваме, че жителите на Омуртаг най-накрая ще могат да се възползват от “удобството”, наречено вода. Надяваме се “коледното чудо” да не трае много време след празниците.

Коледно чудо: След близо 50 години Омуртаг сложи край на водния режим

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции