<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212026" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна праз...

Водолази отбелязват празника с шампанско под водата (видео)

24 Декември 2023
0 298

Водолази отбелязват празника с шампанско под водата, разказва bTV. Сдружение „Приятели на морето“ се събират на моста в Бургас. Инициативата им започва преди 10 години, а днес вече е традиция.

„Водолазите сме едно голямо семейство и всеки от нас е готов да даде от въздуха си на човека, който е до него и има нужда. Морето е вторият ни дом и затова решихме да влезем в него, където да посрещнем Бъдни вечер, а вечерта ще го направим със своите близки“, разказа Стоян Димитров.

Водолази отбелязват празника с шампанско под водата (видео)
Снимка: bTV

Водолазите ще се гмурнат в морето с коледни шапки на главите, а под водата ще се почерпят с шампанско.

633 водолази поставиха световен рекорд за почистване на океанското дъно

„Шампанското под вода се отваря под същия начин, но трябва да се обърне с дъното нагоре, за да не изтече съдържанието. След това всеки от водолазите сваля регулатора си и отпива глътка от шампанското. Имаме и късметчета, които ще теглим под вода, елхичка“, допълва Димитров.

Той сподели, че температирата на водата е 10 градуса. “За гмуркането е нужна рутина и добра екипировка”, допълни водолаза. 

Водолазите планират да посрещнат Възкресение Христово през следващата година в подводен параклис в близост до остров „Света Анастасия“.

Водолази отбелязват празника с шампанско под водата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции