<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21205" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Геро ни кани ...

Тероризъм в Белгия! Има жертви и ранени (обновена)

22 Март 2016
0 7386

Две мощни експлозии разтърсиха тази сутрин летище "Завентем" в Брюксел. По първоначална информация бройката на загиналите е 17, ранените са над 30. Полетите са спрени, прекъсната е железопътната връзка на летището с белгийската столица. 

 

По данни на белгийската телевизия RTBF, открити са още експлозиви. Била е чута и стрелба преди атентатите. Евронюз пък съобщава, че е въведена най-високата – четвърта степен на опасност от терористични атаки. 

 

""

 

""

 

Взривове е имало в метрото, недалеч от централата на Европейския съюз. Там също има загинали – 15, ранените са над 50. Съобщава се за четири взрива в метрото. В града е спрян целия градски транспорт. Междувременно на мястото на взривовете на летището са открити три пояса на камикадзета.

 

Оказа се също, че разпространеният по-рано запис, уж показващ взрива на летището в Брюксел, е от 2011 г. от атентата на летище Домодедово в Русия. 

 

МВнР посъветва българите, които са планирали пътуване до Белгия, да го отложат. Отменен е полетът на Bulgaria Air в 17:40 от София за Брюксел, както и този от Брюксел за София, който трябваше да кацне в 23:55 ч., пише Офнюз.

 

Припомняме, че тези дни в Брюксел беше арестуван и последният оцелял терорист от атентатите в Париж през ноември. Вижте неизлъчвани кадри от ареста му тук!

 

Очаквайте подробности. Статията се обновява.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции