<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212109" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици бълг...

Момче, страдащо от мускулна дистрофия, сбъдна мечтата си да стане студент (видео)

26 Декември 2023
0 156

Момче, страдащо от мускулна дистрофия, сбъдна мечтата си да стане студент. 19-годишният Радослав Борисов е приет в специалността „Археология“ във Великотърновския университет, разказва NOVA.

Зов за помощ: Да помогнем на 3-годишния Христо в борбата му с мускулната дистрофия

19-годишният младеж, който е затворен между четири стени заради тежки вродени увреждания, се беше сблъскал с административния апарат на Образователното министерство. Наредбите в МОН не му позволяваха да се дипломира и това спираше мечтата на Радослав да продължи да учи висше образование. Година по-късно ситуацията е различна.

Радослав вече следва за първа година специалност “Археология”. “Трима от професорите, които ще го изпитват на първите изпити през януари, вече са идвали до вкъщи”, казва майката на Радослав. Тя изрази благодарност към университета за дарената стипендия. 

“Имам любими предмети – латински, праистория и етнология. Много ми хареса етнологията, защото обяснява за българските обичаи и традиции”, добави той. А според него най-трудният предмет е антропологията. 

Момче, страдащо от мускулна дистрофия, сбъдна мечтата си да стане студент (видео)
снимка: NOVA

Ние от “Господарите” сме щастливи, че към българската археология ще се присъедини един млад и целеустремен специалист! Браво на МОН, че са разрешили казуса по най-добрия начин!

Момче, страдащо от мускулна дистрофия, сбъдна мечтата си да стане студент (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции