<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21223" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Атентатите в Брюксел и Париж са свързани, полицията издирва един от терористите

23 Март 2016
0 1321

Денонощие след най-смъртоносните атентати в историята на Белгия полицията издирва един от заподозрените извършители на двойната експлозия на летище в Брюксел. Името му е Наджим Лахрауи и той вече бе обявен за издирване след акцията миналата седмица, която доведе до залавянето на Салах Абдеслам.

 

 

""

(Наджим Лахрауи е обявен за издирване)

 

НЯМА КАК ДА ИНТЕГРИРАМЕ ТЕРОРИСТИ

 

КАДРИ ПОКАЗВАТ КАК ХОРА СЕ КРИЯТ В ОПИТ ДА СЕ СПАСЯТ НА ЛЕТИЩЕТО В БЕЛГИЯ

 

ДНК на Лахрауи бе открито в апартаментите, използвани от атентаторите от Париж, което пряко означава, че има връзка между атаките в двете европейски столици. През септември той е пътувал до Унгария заедно с Абдеслам. Лахрауи е 24-годишен белгийски гражданин, който през 2013 г. е пътувал до Сирия, пише "Ню Йорк таймс".

 

Според белгийската национална телевизия двамата самоубийци са идентифицирани като братята Халид и Брахим Баркауи, известни на полицията като дребни престъпници, но не и като част от терористична структура.

 

МОГЕРИНИ НЕ УСПЯ ДА СДЪРЖИ СЪЛЗИТЕ СИ

 

Почти нищо обаче не се знае за извършения час по-късно удар в метрото на белгийската столица, както и дали са използвани пояси на самоубийци, или бомбите са били в куфари.

 

В двете нападения бяха убити над 30 и ранени около 230 души. В сряда бе потвърдено, че първата идентифицирана жертва е гражданка на Перу, а сред ранените има и американци.

 

Според белгийските медии шофьор на такси, който е откарал тримата атентатори до летището, е уведомил полицията за адреса в района Схербек. Там спецчастите откриха снощи друга самоделна бомба с пирони с цел предизвикване на повече щети, химикали за производство на експлозиви, както и знаме на Ислямска държава.

 

Полицейски хеликоптери кръжаха над Брюксел цяла нощ, а първите действия бяха съсредоточени в северната част на града.

 

Засега следствието е фокусирало вниманието си върху един от тримата предполагаеми атентатори на летището, който е избягал след самовзривяването на другите двама. По-късно там бе открита неизбухнала бомба, а записи от охранителни камери показват, че мъжът е избягал от сградата. Двамата самоубили се атентатори са носели ръкавици само на лявата си ръка, докато бутат колички с багаж, което навежда на версията, че са прикривали бутон-спусък за взривното устройство.

 

Източник: Dnevnik.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции