<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212408" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гришо старти...

Григор Димитров победи Анди Мъри на старта в Австралия (видео)

01 Януари 2024
0 166

Григор Димитров победи Анди Мъри на старта в Австралия. Българският тенисист започна по успешен начин новия тенис сезон. Той победи бившия номер 1 в света Анди Мъри с 4-6, 7-5, 6-2 в мач от първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в Бризбън, информира NOVA.

Димитров е втори поставен в схемата. Във втория кръг на надпреварата тенисистът ще срещне германеца Даниел Алтмайе или австралийския квалификант Ли Ту.

По този начин Григор Димитров записа втора поредна победа над Мъри, след като го победи във втория кръг на US Open през лятото. Григор вече има пет успеха и осем поражения срещу трикратния победител в турнири от Големия шлем.

Родният тенисист реализира 13 аса и бе много солиден на първи сервис, печелейки 82 процента от разиграванията. Той записа 36 печеливши удара срещу 17 за съперника му, като в същото време допусна по-малко непредизвикани грешки – 13 срещу 19. Гришо бе много успешен при излизанията си на мрежата и взе 16 точки от 18 опита (89%).

Григор Димитров победи Анди Мъри на старта в Австралия (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Гришо стартира новия сезон в Австралия със страхотен обрат

Григор Димитров остана много доволен от победата, която постигна.

Никога не е лесно срещу Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се радвам, че отново се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкова много хора по трибуните, които да ни подкрепят“, заяви българинът в интервюто си на корта след победата.

През последните шест месеца съм здрав и това ми позволява да бъде постоянен в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, но това не е толкова лесно. Днес почувствах малко ръжда в началото, ако трябва да бъда честен, но се опитвам да намеря играта си. Искам да се наслаждавам на това, което правя на корта“, добави Григор Димитров.

Григор Димитров победи Анди Мъри на старта в Австралия (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции