<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дете изпълня...

5 непълнолетни са в болница след алкохолно натравяне (видео)

02 Януари 2024
0 247

5 непълнолетни са в болница след алкохолно натравяне, съобщава bTV. В “Пирогов” в новогодишната нощ са приети четирима тийнейджъри с алкохолно отравяне, а друг младеж – също на 17 години, е приет в болницата в Хасково със съдействието на полицията.

Помощ в Спешното отделение на “Пирогов” в последните часове на 2023 г. и първите на 2024 г. са потърсили общо 210 души, се посочва в съобщение на лечебното заведение. От болницата информират, че 191 от постъпилите по спешност пациенти са възрастни, 66 са деца. 23-ма от пациентите са здравно неосигурени.

През новогодишната нощ и часовете от последното денонощие пожарникарите в страната са реагирали общо на 179 сигнала за произшествия, като са ликвидирали 153 пожара, съобщават от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Общо 33 от пожарите са нанесли преки материални щети – 13 от тях в жилищни сгради, четири в спомагателни или временни постройки, шест в транспортни средства.

Без материални щети са 120 от пожарите, на които са реагирали огнеборците. От тях 48 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, един в стърнища, 53 в отпадъци, 11 в готварски уреди и комини.

Извършени са 18 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства. Осем от подадените сигнали за произшествия са били лъжливи. При пожарите няма загинали и пострадали.

Коментарът на “Господарите”

Празниците са време да се съберем с близки и приятели, да си направим равносметка за свършеното дотук и да помечтаем за бъдещето. Да споделим най-съкровените си мечти. Да повярваме в доброто. Те не са време за напиване, злоупотреба с различни вещества и насилие в различни форми. Крайно време е това да бъде осъзнато от повече хора. Не, прекомерното количество алкохол в кръвта не ви прави герои! Не прави и годината по-добра. Само прави паметта ви по-слаба, а действията – напълно неконтролируеми. В тази връзка – пийте с мярка. И изобщо правете всичко с мярка. Защото няма ли я нея, вместо сред близките, прекарвате празниците

5 непълнолетни са в болница след алкохолно натравяне

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции