<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212466" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Софийската г...

Обитателите на зоопарка в Пазарджик живеят в глад и мизерия (снимки)

02 Януари 2024
1 3402

Посетители на зоопарк “Острова” в Пазарджик споделят в социалните мрежи за глад и мизерия сред животните в парка.

Срещнахме местен, който всеки ден идва да храни вълка тук, тъй като, само до него може да достигне. Но за големите котки в парка достъп до храна няма, защото общината не намира желание да ги храни. Човекът ни сподели, че предишният лъв е починал и общината бързо го е заменила. Като наблюдаваме състоянието му и неговият живот е към края си..“, споделя една от посетителките във Facebook.

Обитателите на зоопарка в Пазарджик живеят в глад и мизерия (снимки)
източник: facebook / Yvonne Yv

Зоопаркът е безплатен и не събира пари от билети. Поддръжката му се извършва от общинския бюджет, за който обаче не се знае дали е правилно усвояван.

Обитателите на зоопарка в Пазарджик живеят в глад и мизерия (снимки)

Животните се хранят редовно. За това отговаря “Жилфонд”, като всеки месец разписвам бюджет. Над 10 хил. лева за месо (лъвът яде по 10 кв телешко на ден) и 2-3 хил. лева за люцерна. Дават се още просо и различни смески.”, твърди кметът на Община Пазарджик Петър Куленски.

По снимките обаче може да се види, че животните са в неугледно състояние и че грижите за тях са недостатъчни.

Коментарът на “Господарите”

Колкото и да е приятно за малчуганите да се насладят на екзотични животни, това не трябва да става за сметка на тяхното здраве и пълноценен живот. Ние от “Господарите” не подкрепяме отглеждането на диви обитатели в клетка, за да се ползват като атракция. Живи същества, расли в плен и мизерия, не будят възхищетие или възторг.

Отровени са 9 сърни в благоевградския зоопарк

Тъжна гледка на недохранени животни в Ловешкия зоопарк (видео)

Далеч по-интересна ни се струва идеята зоозатворите в България да се превърнат в убежища за животни, които се нуждаят от грижа. По-този начин центровете ще допринасят и за развитието и опазването на дивия живот в страната ни, който е системно унищожаван.

В същото време може да се осигури достъп за посетители – доброволци, които искат да помогнат, като същевременно научат повече за oбитателите им.

Изпращайте ни сигнали за всякакви подобни нередности и злоупотреби на gospodari.com

Обитателите на зоопарка в Пазарджик живеят в глав и мизерия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции