<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212479" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момченце от П...

Върнаха малкия Буда на майка му, която 3 години го отглеждаше без ЕГН

02 Януари 2024
0 973

Върнаха малкия Буда на майка му, която 3 години го отглеждаше без ЕГН. Случаят на 43-годишната Галя Танева разтърси обществото с проблематичния си характер.

През 2019 г. Галя Танева ражда детето си в своя дом в село Иван Вазово, пловдивско. Тя решава да му даде името Буда и да го отглежда извън системата, като отказва да му издаде акт за раждане.

Танева е отглеждала детето си без ток и вода. Миналата година, заради подаден сигнал за отглеждане в лоши условия, властите отнемат детето и го настаняват в приемно семейство. Тя е изпратена в психиатрична клиника, където е освидетелствана, че страда от лека форма на шизофрения. 

Майката на Буда остава за месец в психиатрията в Пловдив

След като прекара няколко месеца при приемното семейство в Калофер, Карловският районен съд взима решение да върне 4-годишното момче на майка му. То вече се казва Атанас Галев Танев.

Върнаха малкия Буда на майка му, която 3 години го отглеждаше без ЕГН

Съдът се мотивира, че няма никакъв риск от страна на майката за детето ѝ. Направена е била експертиза за оценка на родителския капацитет на Галя, която установила, че тя е в състояние и може да се грижи за 4-годишния си син.

“Тя е завършила Художествената академия, интелигентна е, но има малко по-различни схващания за живота. Не приема някои административни механизми на държавата. Жената си има нейните особености, които са малко по-ярки, но това не я прави лош родител”, обяснява адвокатът на Танева.

Сега майката и детето ѝ живеят в дома на приятел. 

“Наско вече е при мен. Съдът ми го върна. Всичко стана поради моята глупост да не го регистрирам и ваксинирам. Но сега нещата са наред. Живеем у приятел близо до Пловдив и се грижим за Наско”, казва Галя. Тя вече е записала сина си и при местен педиатър, който е изготвил индивидуален план за ваксиниране. 

Коментарът на “Господарите”

Майка отказва да регистрира детето си на име Буда (видео)

Адекватно решение ли взима съда, връщайки 4-годишно дете на майка, която в продължение на години не го е регистрирала и го е отглеждала без ток и вода? Казусът е далеч по-голям от морален – дали детето трябва да е с майка си или не. Тук става въпрос за здравето и безопасността на момченцето. Неговата събда зависи от способността на жената не само да се нарича родител, но и да се грижи адекватно за рожбата си.

Върнаха малкия Буда на майка му, която 3 години го отглеждаше без ЕГН

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • коко

    16 Февруари 2024

    взехме да прихващаме американски новости :D да не се окаже един ден 4е Буда е и небинарен :)

Реакции