<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212608" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Върнаха малк...

Майка не разбира, че детето ѝ е болно от инфекциозно заболяване заради грешка на лабораторията (видео)

03 Януари 2024
0 882

Майка не разбира, че детето ѝ е болно от инфекциозно заболяване заради грешка на лабораторията. Ивета Райкова разказва пред NOVA за мъките, през които е преминало 2-годишното ѝ момченце.

Детето било болно от салмонелоза. След дълго лечение обаче, при направено лабораторно изследване, резултатът излиза отрицателен. Цели 10 дни след пробата обаче РЗИ информира майката, че е станало объркване.

Дете с автоимунно заболяване остана без помощ след грешно решение на ТЕЛК (видео)

Майка не разбира, че детето ѝ е болно от инфекциозно заболяване заради грешка на лабораторията (видео)

„Борим се със заболяването от около два месеца. Детето беше в тежко състояние. Бяхме в болница, лекуваха го с антибиотици венозно. След като го изписаха, ни препоръчаха домашно лечение и наблюдение от личен лекар. На 21 декември джипито ни даде направление за контролни изследвания. Два дни по-късно дадохме проба и резултатът беше отрицателен. На втори ми звъннаха от РЗИ, за да ми кажат, че е станала грешка и всъщност детето все още е болно. Влязох отново в системата и видях, че резултатът е променен на положителен”, разказа майката.

“Отивайте си, откъдето сте дошли” – лекари към майка на болно дете на година и половина (видео)

Ивета Райкова споделя, че благодарение на личния лекар е успяла да стабилизира детето си. В против случай здравето му е могло да се влоши много сериозно.

Лабораторията признава, че на 24 декември нейн служител е забравил да уведоми жената за грешния резултат. Тя сигнализирала РЗИ за случая на 28 декември, но заради серията от почивни дни Здравната инспекция реагирала чак на 2 януари. От лабораторията поднасят своите извинения и ще компенсират семейството на детето.

Коментарът на “Господарите”

Подобна “грешка” е неприемлива, когато става въпрос за благосъстоянието, и то на малко дете. За здравето няма почивни дни! За щастие, момченцето не се е влошило. А компенсация е най-малкото, което могат да направят от лабораторията. Защото следващата “грешка” може да коства човешки живот.

Майка не разбира, че детето ѝ е болно от инфекциозно заболяване заради грешка на лабораторията

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции