<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гришо отива н...

След бърза победа Григор Димитров продължава към третия кръг в Бризбейн

04 Януари 2024
0 153

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите АТП 250 в Бризбейн след убедителна победа над Даниел Алтмайер 6:1, 6:2. Българинът се справи с германския си опонент за 68 минути, съобщава “Дневник”.

Димитров се срещна за трети път с Алтмайер, срещу когото няма загубен сет. През 2021 г. българинът победи германеца на “Мастърс” турнира в Индиън Уелс (6:4, 6:2), а през 2023 на “Ролан Гарос” (6:4, 6:3, 6:1).

В четвъртфиналите Димитров ще срещне представителя на домакините от Австралия №71 в света Ринки Хаджиката

Той победи Томаш Махач от Чехия в три сета след 2.30 часа на корта. Срещата от четвъртфиналите ще бъде в петък.

След бърза победа Григор Димитров продължава към третия кръг в Бризбейн
източник: facebook / GrigorDimitrov

Григор Димитров победи Анди Мъри на старта в Австралия (видео)

По традиция българинът се представя силно на турнира в Бризбейн, като през 2017 г. спечели титлата, а през 2013 игра финал. Също така има още два полуфинала и вече три четвъртфинала.

Беше хубав мач, движех се добре от началото и разпределях топката. Щастлив съм.”, каза Димитров след двубоя.

Той потвърди, че кортът в Бризбейн е един от любимите му: “Чувствам се като у дома си в Австралия.

Няма проблем, че в следващия мач ще срещна австралиец. Публиката ще бъде зад него, но аз обичам честните битки. Ние винаги излизаме пред вас, за да дадем най-доброто. В началото на сезона винаги имаш очаквания, но е важно да печелиш състезателните си мачове, независимо колко добре си работил през почивката. Искам да играя възможно най-добрия си тенис.”, добави Димитров.

Първият сет с Алтмайер продължи само 28 минути. Димитров бързо поведе с 5:0, като реализира и два пробива. Германецът прекъсна серията му, като взе подаването си, но след това нямаше отговор на играта на Димитров, който пък спечели гейма на нула и сложи край на първата част.

Бившият №3 успя да пробие и в началото на втория сет. Това се случи в третия гейм и видимо се отрази на играта на Алтмайер. Димитров взе подаването си, а след това имаше точка да пробие още веднъж, но германецът се защити и намали на 2:3.

Все пак Димитров играеше по-добре и се възползва, за да вземе своето подаване, след това и да пробие. Накрая българинът затвърди пробива и спечели срещата.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции