<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията се ...

Клипове от гонката, при която загина Пламен Пенев, мистериозно изчезват от социалните мрежи (видео)

05 Януари 2024
0 3332

Клипове от случая с гонката в Стара Загора, при която загина Пламен Пенев мистериозно изчезват от социалните мрежи, съобщава NOVA.

Както и самите роднини на починалия коментират, граждани са заснели много клипове по време на самата гонка и изваждането на Пламен Пенев от автомобила. Странно обаче тези клипове започнаха рязко да изчезват от социалните мрежи и дори медиите не могат да свалят всички кадри. Някои от тях са доста показателни за неуместното поведение на полицаите.

Междувременно Областната дирекция на полицията обяви, че двама полицаи са отстранени от длъжност. Става дума за младши инспектори, за които са образувани дисциплинарни проверки. Това става пет дни след трагедията и ден, след като ръководството на полицията в Стара Загора убедено защитаваше колегите си, като обяви, че няма данни за превишаване на права от тяхна страна.

Очевидно полицията е прегледала клиповете или поне част от тях. Това най-вероятно е и основната причина да се стигне до отстраняването на двамата младши полицейски инспектори.

Клипове от гонката, при която загина Пламен Пенев, мистериозно изчезват от социалните мрежи (видео)
моментът на “задържането” на Пламен Пенев

Отстраниха двама униформени заради гонката, при която загина Пламен Пенев

В същото време стана ясно, че починалият след преследването Пламен Пенев е имал психиатрични проблеми и е настаняван принудително в психиатрия

Искам да подчертая, че разпространяването на чувствителна медицинска информация, каквато е психиатрична диагноза, информация за хоспитализация, която вчера стана масово известна и в социални мрежи, и по медии – е крайно неетично и нередно. Човек има право на конфиденциално отношение в тази сфера. Не е редно, както спрямо починалия, така и близките, такава информация да бъде разпространявана.”, заявява доктор Иван Добринов.

Тук се появи още един много сериозен проблем, за който говорим от години. Това е липсата на една система за обхват на хората с психични проблеми. Голяма част от пациентите с психиатрична патология имат хронично рецидивиращи болести. Това означава, че следващото влошаване е въпрос на време. Дори, ако човек, овладял острия си епизод, не полага активно усилия за поддържане на здравословното си състояние.”, допълва той.

Доктор Добринов подчерта, че хора с психиатрични заболявания не се проследяват диспансерно, когато са в ремисия.

Коментарът на “Господарите”

Познатата схема на действие на МВР отново лъсва на бял свят. Първо полицаите бият. После някой с вратовръзка и пагони излиза и оправдава техните действия, като ги поздравява за добре свършената работа. След това МВР назначава проверка само на себе си и леко отстранява хора, колкото да покаже, че е свършило нещо. Отстранените, разбира се, не са уволнени, а просто преразпределени в други звена. Пито – платено.

В същото време покриването на изобличаващи данни и заглушаването на обществения отзвук не са прецедент. Може би, защото в случая не стои добре да защитаваш полицаи, които потенциално са убили психично болен човек.

Стига насилие и полицейски произвол!

Клипове от гонката, при която загина Пламен Пенев, мистериозно изчезват от социалните мрежи (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    05 Януари 2024

    Стига на некадърните журналисти които са вече и в господарите

Покажи всички Скрий

Реакции