<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212919" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето защо нико...

БСП искат президентът да възстанови знамето на пилона “Рожен”, което вече е скъсано (видео)

05 Януари 2024
0 167

БСП искат президентът да възстанови знамето на пилона “Рожен”, което вече е скъсано. От БСП в Смолян алармираха, че то е разкъсано и поискаха от “патрона” на пилона, изграден с дарения, в т.ч. на държавни фирми – Радев, да плати за подмяната му.

Пилонът на Рожен – частен бизнес, облечен като “патриотизъм” (Коментарът на “Господарите”)

За забавния сюжет разказа сайтът за регионална журналистика “За истината“, позовавайки се на смолянските социалисти. “Проектът беше осъществен от Фондация “Наследство в бъдещето” под патронажа на президента Румен Радев. И с щедрите финансови дарения, осигурени от служебното правителство. Детайл е, че държавни фирми бяха принуждавани да даряват, за да се реализират пропагандните цели на президента. 

Идеята беше посрещната с широк обществен дебат и вместо да обедини нацията, успя да прокара поредния повод за разединение и скандали. Съоръжението беше открито тържествено в първия ден на събора “Рожен 2023”. Радев използва повода за поредното назидателно слово по патриотизъм и родолюбие. Дотук добре –  имаме пилон и знаме. Обаче след като си тръгнаха репортерите и камери, които го снимаха, дойдоха важните въпроси. Кой и с какви пари ще поддържа скъпото съоръжение? Особено през бурните зимни месеци. 

Кой ще следи за безопасността? Според изнесената през лятото информация, пилонът е устойчив на вятър до 180 км/ч. А миналата година ветрове в почти цялата страна бушуваха със 150км/ч и предизвикаха множество щети. А в планините беше още по-страшно. Знамето вече се разкъса” – написаха от БСП-Смолян.

Крайни чувства

По думите им авторът на спорния проект, предизвикал миналата година крайни чувства. От подигравки за българската “патриотарщина” и “комплексарщина”. До обвиненията на самия Румен Радев, че който си позволявал подобни коментари бил безродник. Симеон Караколев, възнамерявал да свика съвет, за да се реши съдбата на съоръжението през студените месеци.

“Първо, издигаме пилон, после се чудим какво ще го правим”. Така социалистите предложиха президентската администрация да се ангажира с подмяната на трибагреника поне два пъти годишно или когато е необходимо. Тъй като левицата е в открита война с Радев, не се спестяват и нападки като “разкъсаното знаме е символ на служебната му власт”. И “ако трябва, да намали огромния брой съветници и секретари”, за да се плати за периодичната подмяна.

Обидени от Фондация “Наследство в бъдещето” на Караколев излязоха с позиция. “Знамето ще бъде незабавно подменено. Тоест – днес. А от БСП вместо да пишели с адресат медиите, можело да се обърнат към организацията”.

“Благодарим на общинските съветници от БСП Смолян за сигнала. Сигурни сме, че ангажираността им ще дава по-ефективни резултати, ако в бъдеще подават подобна информация директно към нас, а не към медиите. Със сигурност това би подобрило комуникацията и съкратило драстично срока за реагиране. Надяваме се, че никой от тях не е вярвал, че знаме, направено от плат и изложено на външни условия, няма да има нужда от периодична подмяна“, написаха от фондацията в специалната Facebook страница на пилона.

БСП искат президентът да възстанови знамето на пилона &#8220;Рожен&#8221;, което вече е скъсано (видео)
снимка: “За истината”

Коментарът на “Господарите”

Припомняме, че мегапилонът “Рожен” бе изграден под патронажа на президента Румен Радев. Но събитието предизвика вълна от негативни коментари дали страната ни се нуждае от гигантско 111-метрово знаме, което да се вее на Роженските поляни. Уви, няколко месеца по-късно става ясно, че поддръжката му ще изисква повече усилия, отколкото самото му изграждане. Кой ще поеме отговорност обаче все още не е ясно.

БСП искат президентът да възстанови знамето на пилона “Рожен”, което вече е скъсано

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции