<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213014" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП искат пре...

Нова година – нов късмет: Радев сезира КС за “посегателството” над конституцията (видео)

06 Януари 2024
0 122

Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за „бруталното и некомпетентно посегателство върху Конституцията”, предава NOVA.

Ще го направя още в понеделник и тогава ще се запознаете подробно с моите мотиви, защото те са наистина доста обемисти”, посочи президентът. „Влизаме в 2024 г. със смесени чувства и половинчати решения – полуконституция, полушенген, полуистина, полубюджет, полуреформи, полууправление. Цената на апатията е нашето бъдеще.”, каза още Радев.

Нова година &#8211; нов късмет: Радев сезира КС за &#8220;посегателството&#8221; над конституцията (видео)

През 2024 г. ще трябва да избираме между войната и мира, между националното самоунижение и достойното ни европейско бъдеще. Когато политическият разгул и търговията с националния суверенитет започнат да се приемат за норма, цената е националното достойнство и превръщането ни във втора категория европейски граждани, а цената на апатията е нашето бъдеще.”, говори още президента.

Премиерът Николай Денков коментира, че промените в основния закон на страната са подготвяни в продължение на години. След като Мария Габриел стане министър-председател, Денков ще заеме поста на вицепремиер, посочи той.

Нова година – нов късмет: Радев сезира КС за “посегателството” над конституцията (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции