<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на "Май...

Назначават повторна проверка за лечението на починалата Даная в “Пирогов”

07 Януари 2024
0 2249

Ще бъде назначена повторна проверка на 8 януари за лечението на починалата 15-годишна Даная след съмненията в резултатите от последната проверка. Това съобщават от Изпълнителната агенция “Медицински надзор” към Министерството на здравеопазването.

Съставът на екипа ще е различен от служителите, извършили първата проверка. “Медицински надзор” ще изпрати цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция “Национална полиция”, за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Назначават повторна проверка за лечението на починалата Даная в &#8220;Пирогов&#8221;
Починалата Даная

“Детето ви ще умре заради вас, защото сте малоумна”: Лекар от “Пирогов” към майката на Даная, която загуби детето си, но спаси 4 души

В случай че се установи, че служителите на “Медицински надзор” не са изпълнили качествено и професионално задълженията си, те ще понесат съответната административна или наказателна отговорност.

Одитният доклад на ИА „Медицински надзор“ за смъртта на Даная е пълен с лъжи и манипулации.” Това заяви във Facebook майката на починалото в болница „Пирогов“ момиче.

Това са 52 страници лъжи, манипулации и противоречия. Днес лъсна истината за българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост.“, подчерта Ани Стоянова.

Никой родител не заслужава да преживее подобна трагедия. Майката на Даная заслужава да разбере какво се е случило и дали детето ѝ е станало жертва на лекарска немарливост.

Призоваваме новия екип да си свърши работата съвестно и виновниците да получат адекватни наказания.

Назначават повторна проверка за лечението на починалата Даная в “Пирогов”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции