<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Властите в Гъ...

Грип погуби 20-годишна състезателка по шорттрек

08 Януари 2024
0 948

Грип погуби 20-годишна състезателка по шорттрек. Руският спорт скърби за талантлива състезателка Анастасия Середа, която е починала внезапно след инфекциозно заболяване, пише bTV.

Фигуристка пострада тежко на репетиция за зимната младежка олимпиада в Лозана

“Нашето семейство претърпя голяма загуба. Изказваме нашите съболезнования на близките и приятелите на Анастасия. Светла ѝ памет”. Това съобщиха в неделя сутринта от местния кънки съюз.

Анастасия се е борела за живота си в продължение на месец. Тя спечели последния медал в кариерата си само 60 дни преди смъртта си. “Тя почина от обикновено заболяване – грип. Лежа в кома цял месец. Сбогувахме се с нея – аз и целият отбор”, заяви олимпийският шампион Семьон Елистратов.

Грип погуби 20-годишна състезателка по шорттрек
снимка: bTV

Треньорът на Середа, Марина Яшина, съобщи, че момичето е прието в болница в Уфа. “Всички се надявахме, че бързо ще се възстанови. За съжаление, Анастасия почина вчера. Не знам точната диагноза. Случи се ужасна трагедия.”

Середа беше сред обещаващите таланти в руския шорттрек. Тя тренираше в една от най-силните школи в страната – в Санкт Петербург. През октомври 2023 г. дойде и последният ѝ триумф – на етап от надпреварата за Купата на Русия.

Ужасна загуба! Нека почива в мир!

Грип погуби 20-годишна състезателка по шорттрек

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции