<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213201" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена е със сч...

iPhone оцеля след падане от дефектиралия “Боинг 737“ на 5000 метра височина (видео)

08 Януари 2024
0 438

iPhone оцеля след падане от дефектиралия “Боинг 737“ на 5000 метра височина. Американската компания Apple има с какво да се похвали – техен смартфон е паднал от полета на “Аляска Еърлайнс” ASA-1282, чийто прозорец се откъсна миналата седмица, и оцелял без драскотина.

Шон Бейтс от Орегон споделя в социалната мрежа X, че е открил iPhone. Явно устройството е собственост на един от пътниците на полета, пише Клуб Z. Свидетел на разхерметизирането на кабината пък разказва, че силният вятър в действителност е отнесъл телефон от ръцете на един от пътниците.

Намерих iPhone отстрани на пътя. Все още в самолетен режим с половин батерия и отворена страница за получаване на багажа“, разказва Бейтс.

Авариралият “Боинг 737” е имал ограничения за летене

Това е вторият намерен смартфон от самолета. Откъснатата врата пък бе намерена в задния двор на учител от Портланд. Тя може да се окаже ключова за установяване на причините за аварията.

iPhone-ът, не е ясно дали модел 14 или 15, е падал около 4876 м – на тази височина става разхерметизирането на кабината. За оцеляването му са помогнали няколко фактора. Първо, че е лек, второ, че е бил със солиден гумиран калъф. И трето, че по всяка вероятност е паднал на сравнително мека почва.

Това не е първият подобен случай. В последното десетилетие многократно парашутисти са съобщавали за iPhone-и, паднали по време на скок и оцелели без щети.

177 души бяха на борда на полет ASA-1282. Всички оцеляха, въпреки тежката авария точно при излитане. Причините за нея все още се изясняват.

След инцидента с “Боинг 737” авиокомпаниите спират използването на модела (видео)

iPhone оцеля след падане от дефектиралия “Боинг 737“ на 5000 метра височина (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции