<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213248" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кола се вряза...

Американка оцеля заклещена 4 дни при минусови температури, след като колата ѝ падна от скала (видео)

09 Януари 2024
0 179

Американка оцеля заклещена 4 дни при минусови температури, след като колата ѝ падна от скала, предаде bTV. Инцидентът станал в планината Балди в окръг Сан Бернардино в САЩ.

Пред екипите на пожарната тя разказала, че автомобилът ѝ се преобърнал в сряда вечерта, след като завила рязко, за да не блъсне елен на пътя. Пикапът ѝ се претъркулил 100 метра надолу по склона.

Американка оцеля заклещена 4 дни при минусови температури, след като колата ѝ падна от скала (видео)

Жената останала заклещена в колата и не могла да повика помощ заради щетите и гъстите храсти. Турист забелязал автомобила ѝ чак в неделя следобед и подал сигнал. Спасителните екипи реагирали бързо и измъкнали жива жената.

Австралийка оцеля заклещена в автомобила си 5 дни само на вино и бонбони (видео)

“В повечето случаи не оцеляват, защото теренът е доста стръмен. Тя има голям късмет”, заяви капитан от пожарната служба в Лос Анджелис.

Спасителите я откарват с хеликоптер в местна болница. Не се съобщава какво е нейното състояние. Преполага се, че е с хипотермия, дехидратирана и с наранявания.

Когато я намират, тя все още е можела да говори, но не успяла да разкаже всичко около инцидента. Затова остават много въпроси, като това как е успяла да се справи в лошото време, тъй като през уикенда в района е имало силни ветрове и валежи.

Белгийка оцеля 6 дни, заклещена в катастрофирала си кола (снимки)

“Там беше много студено и дъждовно. Температурите през нощта са били около минус 1 градуса. Никой не я е видял да се преобръща, няма следи от гуми по пътя, така че е имала голям късмет, че случайно са я видели“, коментира капитанът на спасителната операция.

Той е участвал в безброй такива операции, но заяви, че тази определено е истинско чудо.

„Инцидентът сам по себе си е много често срещан по тези планински пътища. Прекалено бързото шофиране и непознаването на пътното платно е фактор за много от инцидентите. Но това, че е оцеляла, не само след катастрофата, но и след бурята, е новогодишно чудо“, заяви той.

Американка оцеля заклещена 4 дни при минусови температури, след като колата ѝ падна от скала

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции