<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213273" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ стартира...

В Лас Вегас стартира най-голямото технологично изложение в света (видео)

09 Януари 2024
0 202

В Лас Вегас стартира най-голямото технологично изложение в света, съобщи The Guardian.

Изложението “Тhe Consumer Electronics Show” е за потребителска електроника и ще продължи до 12 януари. То ще се простира върху еквивалента на 43 футболни игрища.

Най-голямата тема тази година е изкуственият интелект (AI), който се прилага в области като здравеопазването, космическите технологии и мобилността.

Тази година изложбената площ беше увеличена с 10%, а участниците са около 4000. Над 300 производители представят иновациите в автомобилния сектор. Присъстват и водещи производители на компютърни чипове.

САЩ стартират 24-часова телевизия с журналисти, генерирани от изкуствен интелект (видео)

В Лас Вегас стартира най-голямото технологично изложение в света (видео)

Очакват се около 130 000 посетители, които ще станат свидетели на невижданите иновациите в технологиите. В тазгодишното издание доминират технологиите, базирани на изкуствен интелект, включително такъв, който захранва коли.

И предприятията в България вече използват технологии с изкуствен интелект

Присъстващите могат да се запознаят и с продукти и услуги на много екологични компании, които използват чиста енергия или представят енергоспестяващи технологии. Фирми показват и ефективни начини за справяне с недостига на храна.

Здравеопазването е друга сфера, в която напредва изкуствения интелект. Представят се нови решения, които да помогнат на пациентите да се свържат с техните лекари или доставчици на здравни услуги.

Очакват се летящи таксита, сгъваем скутер и електрически превозни средства да покажат технологията за мобилност на утрешния ден. Могат да се срещнат и сгъваеми телевизори.

Индустрията за красота също ще направи своя дебют на изложението с различни технични иновации в сферата.

В Лас Вегас стартира най-голямото технологично изложение в света

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции