<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213332" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха Алек...

Навални с първо съобщение от новия затворнически лагер в Сибир

09 Януари 2024
0 244

Навални с първо съобщение от новия затворнически лагер в Сибир. Най-известният руски опозиционен политик залага на иронията и хумора в първото си съобщение. Той бе преместен в новия затворнически лагер малко преди Коледа, пише Дневник.

47-годишният Алексей Навални беше проследен до наказателната колония на ИК-3 в Харп в района на Ямало-Ненецкия автономен окръг, на около 1900 км североизточно от Москва.

В публикация в Telegram Навални съобщава, че веднага след края на карантината е бил изпратен в карцера в новия затворнически лагер “Полярен вълк”.

Навални с първо съобщение от новия затворнически лагер в Сибир

Все още не е било по -студено от -32 градуса. Нищо не ободрява толкова, като разходка в Ямал в 6:30 сутринта. Дори при тази температура можете да ходите повече от половин час, само ако можете да си отгледате нови нос, уши и нови пръсти“, пише Навални.

Той публикува и снимка на своя двор за разходки – бетонни стени с метални пръти, дълъг 11 стъпки и широк три стъпки.

Навални споменава и сцена от филма “Завръщането”, в която Леонардо Ди Каприо се приютява в трупа на кон.

Не мисля, че това би свършило работа тук. Мъртвият кон ще замръзне за 15 минути. Тук имаме нужда от слон, горещ слон, пържен“, пише Навални.

Откриха Алексей Навални, след като две седмици беше в неизвестност (видео)

Колонията на “Полярният вълк” се смята за един от най-трудните затвори в Русия. Повечето затворници там са осъдени за тежки престъпления.

Зимите са сурови, температурите се очаква да паднат до около минус 28 градуса по Целзий през следващата седмица.

На около 60 км северно от Полярния кръг, затворът е основан през 60-те години на миналия век като част от това, което някога е било системата на “Гулаг” на принудителните съветски трудови лагери.

Навални излежава 30-годишна присъда по различни обвинения. От екстремизъм и измами до неуважение на съда и нарушаване на мярка за неотклонение. Той беше хвърлен в затвора веднага след лечението си в Германия, където бе настанен в болница след отравяне.

Навални с първо съобщение от новия затворнически лагер в Сибир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции