<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213490" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фермери стру...

Марк Зукърбърг става фермер в Хавай, ще гледа говеда с бира и макадамия

11 Януари 2024
0 307

Милиардерът Марк Зукърбърг става фермер и вече е “започнал да отглежда добитък” в ранчото си в Хавай. Говедата ще се хранят с брашно от макадамия и ще пият периодично бира. Основателят на Meta, компанията майка на Facebook и Instagram обяви амбициите си в областта на земеделието в публикация на своя профил.

Започнах да отглеждам говеда в ранчото Коолау в Кауай и целта ми е да създам едно от най-висококачествените меса в света.“, пише той.

Говедата са от породите “ангъс” и “ваду” и ще израснат, ядейки брашно от макадамия и пиейки бира, която отглеждаме и произвеждаме тук, в ранчото.”, добавя Марк Зукърбърг.

Марк Зукърбърг става фермер в Хавай, ще гледа говеда с бира и макадамия
Източник: Facebook

Глобяват Meta на Зукърбърг с 1,2 милиарда евро заради трансфер на европейски данни

Според производителя на говеждо месо Blackmore Wagyu, на японската порода говеда “Ваду” понякога се дава бира като стимулатор на апетита.

През 2014 г. Зукърбърг инвестира повече от 100 млн. долара за имението от 700 акра в Кауаи на Хаваите, според Forbes. През 2021 г. той добавя още 600 акра за 53 млн. долара, съобщава Mansion Global. Същата година той закупува още 110 акра земя в Кауаи.
Имението, в което се намира ранчото му, сега е с площ около 1500 акра и включва обществен плаж. То ще бъде част от огромен комплекс, в който ще има подземен бункер с площ 5000 кв. м., съобщи за първи път Wired през декември.

Зукърбърг допълва, че всяка крава консумира между 5 000 и 10 000 килограма храна годишно. Това означава, че ще разчита на огромно количество брашно от макадамия, произведено от ядките, отглеждани на неговите дървета.

Марк Зукърбърг става фермер в Хавай, ще гледа говеда с бира и макадамия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции