<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 13 са наказани...

Столичният общински съвет заседава цели… 15 минути (видео)

11 Януари 2024
0 186

Столичният общински съвет заседава цели…15 минути. Както всички предполагаха не беше избран негов председател.

Дадено бе предложение за отлагане на датата за гласуване за 25 януари. Общинските съветници в залата гласуваха единодушно с 56 гласа “за” и един “въздържал се”, който се оказа на говорителя на заседанието.

Столичният общински съвет заседава цели&#8230; 15 минути (видео)

Това беше шестият опит за избор на председател, след като на 18 декември 2023 г. петият беше неуспешен. Тогава бяха проведени две гласувания между кандидата на “Продължаваме промяната – Демократична България ” (“Спаси София”) – Грети Стефанова и кандидата на “Има такъв народ” – Пламен Данаилов.  

Предлагат ротационно председателство на Столичния общински съвет (документ)

Вчера столичният кмет Васил Терзиев и депутатът от “Спаси София” Борис Бонев предложиха ротационно председателство на съвета, което не се прие с очаквания ентусиазъм.

Другото предложение беше направено от Вили Лилков и Карлос Контрера след първата среща на 28 декември. То е да се избере временен председател само до приемането на бюджета на София за 2024 г.

Следващото заседание на съвета ще се проведе на 25 януари от 10:00 часа.

Предстои да видим дали общинските съветници ще излязат от дупката, в която сами се вкараха. Междувременно важни решения за столицата биват неглижирани заради неспособността на общинския съвет да заработи.

Столичният общински съвет заседава цели 15 минути

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции