<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213515" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 40 кучета в ча...

Украински общински съветник взриви гранати по време на заседание (видео)

11 Януари 2024
0 1011

Украински общински съветник взриви гранати по време на заседание. Случаят е от 15 декември, предаде BBC. Вероятно става въпрос за противошокови гранати, но все пак стресът, причинен на хората, не е за подценяване.

Заседанието на общинския съвет се провело в украинското село Керецки. В резултат на атентата са ранени 26 души, като шест от тях са в тежко състояние. Полицията съобщава пъвроначално, че атентаторът е загинал, но по-късно става ясно, че медиците се борят за живота му.

Гранатите, по предварителна информация, са взривени от депутата от партията “Слуга на народа” Серхий Батрин, роден през 1969 г. Заседанието се излъчвало на живо в интернет.

Украински общински съветник взриви гранати по време на заседание (видео)

В социалните мрежи се появиха се кадри от момента на взрива. На видеото се вижда как депутатът първо застава пред вратата, след което изважда гранати и започва бавно и демонстративно да ги хвърля една по една.

Полицията задържа антиваксър с гранати в центъра на София

На заседанието се обсъждал бюджета за 2024 г. Още от самото начало Батрин не се съгласил с колегите си и се аргументирал остро. Породил се спор, по средата на който той напуснал залата. Върнал се след няколко минути, като се опитал да привлече вниманието на хората, казвайки „Може ли, може ли?“, преди да хвърли гранатите в средата на стаята. Миг по-късно те експлодират.

Сигнал за експлозиите подава жена, която в този момент гледала излъчването на заседанието.

Полицията квалифицирала инцидента като “терористичен акт” и го разследва като такъв.

Видео: Telegram/ @VGlagola

Украински общински съветник взриви гранати по време на заседание

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции