<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213620" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 15 дни отсъств...

Момчета заснеха как тормозят момиче в училище (видео)

12 Януари 2024
0 779

Момчета заснеха как тормозят момиче в училище. Случаят е от учебното заведение „Христо Ботев” във Варна, разказва NOVA. Докато едно от момчетата снима, друго напада момиче, а по-късно в сблъсъка се включват и техни съученици. Майката на нападнатата твърди, че това не е прецедент и че подобни ситуации е имало и друг път.

От Регионалното управление по образованието вече извършват проверка по случая.

„Получих видеото малко след случката. Бях стресирана от тази брутална агресия, изпратих го на класната ръководителка. Веднага бяха уведомени всички родители. Отдавна има случаи на агресия, работи се с психолози, но няма резултат. Родителите трябва да са по-активни, училищният състав прави, каквото може”, сподели Антоанета Гълъбова.

„Чувствах се зле след боя. Имах синина на коляното. Причината за разправията беше, че бутаха чиновете и им се развиках да спрат”, разказа ученичката Косара Ангелова.

„Постоянно имаме обратна връзка с родителите. На всички ни е ясно че децата в училище са едни, а вкъщи други”, поясни психологът Ирена Добрева.

Момчета заснеха как тормозят момиче в училище (видео)

Коментарът на “Господарите”

Много “мъжка” постъпка, браво на тези младежи! Сигурно имат страхотен пример у дома – ако изобщо имат някакъв. Подобно поведение има много причини и всички те са обвързани със средата, в които растат младите хора. Когато у дома виждат агресия и толерирането ѝ, когато от деца са свикнали това да е начинът да показват “кой е по-силният”, се стига до подобни случаи. Случаи, които оставят дълбок отпечатък в съзнанието на жертвата.

Междувременно всички опити за превенция се посрещат от родителите със съмнения, конспирации и пълно отрицание. През годините десетки пъти организации са предлагали решения – работа с психолози, обучаване на учителите и непедагогическия персонал в училищата как да виждат индикациите за насилие към и между деца. Уви, желание у повечето хора да признаят първо, че има проблем, а след това и да работят за решаването му няма. А социалните мрежи само допълнително го изострят.

Абитуриентка твърди, че вече 2 години е подложена на тормоз в училище (видео)

Не, насилието сред децата не е “детска работа” (Коментарът на “Господарите”)

Побой над ученик в класната стая на училище в Бургас, докато други деца снимат с телефони (видео)

Момиче удря шамари и юмруци на свой съученик пред камерата на друго дете (видео)

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за подобни случаи! И не допускайте децата ви да толерират насилието или да си мълчат, ако са от страната на жертвата!

Момчета заснеха как тормозят момиче в училище

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции