<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Конституцион...

Жена е нарушила ограничителна заповед и е нанесла побой на 11-годишно момче

12 Януари 2024
0 197

Жена е нарушила ограничителна заповед и е нанесла побой на 11-годишно момче, предава БТА.

Досъдебно производство за нарушена заповед за защита от домашно насилие е започнато в Първо районно управление (РУ) на полицията в Плевен. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Жена е нарушила ограничителна заповед и е нанесла побой на 11-годишно момче
източник: istockphoto

От там посочват, че с определение на Районния съд по гражданско дело на 32-годишна е било забранено да приближава 11-годишен, в чиято полза има издадена заповед за незабавна защита от насилие. Нарушението на заповедта е извършено вчера около 15:30 часа в село Буковлък. Жената е нанесла побой на момчето в условията на домашно насилие.

Задържаха мъж, счупил черепа на майка си при побой

Служители от Първо РУ-Плевен продължават работата по случая с оглед на чл.296, ал.1 от Наказателния кодекс, допълват от полицията.

От Районната прокуратура в Плевен съобщават, че предстои досъдебното производство, образувано при неотложност, да бъде разпределено на наблюдаващ прокурор, който да реши какви конкретни действия ще се предприемат спрямо жената.

За пореден път виждаме как мерките, създадени да пазят жертвите на домашно насилие, просто не вършат работа. В случая, издадената заповед по никакъв начин не е възпрепядствала насилницата отново да посегне на детето.

Призоваваме отговорните институции да преразгледат случая и да наложат адекватни наказания на извършителката.

Подавайте ни сигнали за всякакви подобни случаи на gospodari.com.

Жена е нарушила ограничителна заповед и е нанесла побой на 11-годишно момче

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции