<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кои са 5...

Зетят на Орбан се сдоби с имоти за стотици милиони в Белград

13 Януари 2024
0 359

Зетят на Орбан се сдоби с имоти за стотици милиони в Белград, съобщи сръбска медия.

“Диофа Фоунд Мениджмънт” (Diofa Fund Management) е е купил 5 офис сгради в Нови Белград от унгарския строителен предприемач “Индотек” (Indotek). Фондът е собственост на Ищван Тиборч – мъжът на дърещята на унгарския премиет Виктор Орбан.

Поради правилата за разкриване на информация или липсата на такива, частните инвестиционни фондове се превърнаха в популярни инструменти за укриване на богатство от унгарските олигарси.

Зетят на Орбан се сдоби с имоти за стотици милиони в Белград
Виктор Орбан и Ищван Тиборч

Сделката включва 11 имота от най-висока категория с обща площ от над 122 000 квадратни метра. “Индотек” обяви продажбата в края на 2023 г. без да обяви публично цената. Тя придоби имотите в Белград от базирания във Варшава “Глоуб Трейд Център” (Globe Trade Center) за 267 милиона евро през 2021 г.

Задействаха процедура за лишаване на Орбан от правото на глас в ЕС

“Това е най-голямата сделка досега в Сърбия и в Югоизточна Европа като цяло”, отбелязва финансов експерт.

Зетят на Орбан е изградил бизнес империя, която обхваща много сектори. Туризмът и управлението на имоти са нейните основни стълбове. Тиборч беше класиран като 27-ият най-богат унгарец с нетно богатство от 200 милиона евро. Експерти твърдят, че цифрата може да е многократно по-голяма заради активи, държани от подставени лица. Както и такива, скрити във фондове за частни капиталови инвестиции.

Зетят на Орбан се сдоби с имоти за стотици милиони в Белград

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции