<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213794" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой наплю Бой...

Зеленски събра Борисов, Петков и Пеевски в една стая

14 Януари 2024
0 374

Зеленски събра Борисов, Петков и Пеевски в една стая. Поводът – да им благодари за подкрепата за Украйна.

Вчера (13 януари) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски проведоха видеоконферентен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, се похвалиха от Народното събрание.

Зеленски събра Борисов, Петков и Пеевски в една стая
Снимка: Народно събрание

“Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви. Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна”, заяви Зеленски.

Зеленски бързо получи 200 милиона евро от обиколката си в Балтика

Украинският президент е категоричен, че решенията, които трите партии са взели в българския парламент, са от изключителна помощ за Украйна.

По време на разговора с президента Зеленски, тримата лидери се ангажираха, че проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще.

Кирил Петков пожела на Зеленски мир, постигнат с пълна победа над Русия, защото Украйна се бори за цяла Европа. “Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре”, допълни той.

Бойко Борисов заяви, че България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно. “Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО”, уверен е той.

Делян Пеевски посочи, че трите партии полагат всички усилия да оказват максимална подкрепа на Украйна. “Въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България”, подчерта той.

Видео: NOVA

Зеленски събра Борисов, Петков и Пеевски в една стая

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции