<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213830" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът оправд...

Арестуваният за палеж на полицейски бус на протеста срещу БФС се оказа невинен (видео)

15 Януари 2024
0 698

Арестуваният за палеж на полицейски бус на протеста срещу БФС се оказа невинен. Експертиза опроверга твърденията на МВР и след месеци лишаване от свобода обвиненият Стефан Шикеров е оневинен, съобщава bTV.

Той обясни, че във въпросния ден е бил със съпругата си на пазар, прибрали са се вкъщи и той е излязъл, за да я изненада.

Тогава попаднах в някаква група от хора, които тичаха навсякъде. Улицата, на която се озовах, не ми беше позната. Обадих се на съпругата си да ме ориентира. Така излязох на ул. „Граф Игнатиев“. В този момент полицаите ме спряха и поискаха да им покажа документите си.“, спомня си Стефан.

Арестуваният за палеж на полицейски бус на протеста срещу БФС се оказа невинен (видео)
Стефан Шикеров

Обвиненият за палежа на полицейския бус: Аз дори не бях участник в протеста (видео)

Той обясни, че не се е съпротивлявал и не е провокирал с нищо органите на реда.

В момента, в който тръгнах да си показвам документите, те ме хванаха отзад. Започна побой с палки отстрани на тялото и с ръце в областта на ухото. После чух фразата: Пишете го за палеж, прекалено много станаха за хулиганство.“, каза Стефан.

Мъжът пропуска раждането на бебето си, докато е в ареста. Експертизата доказва, че по ръцете му няма следи от запалителни вещества.

Свидетелски разказ на полицай е в основата на задържането на Стефан. Адвокатът му обясни, че той е казал, че го е видял как хвърля факла срещу автобуса, после го проследява в тълпата и го задържа.

На Стефан му предстои операция, а се оказва, че след побоя има проблеми със слуха.

Общо 13 служители на СДВР са наказани заради ескалацията на напрежението на протестите срещу БФС – четирима са уволнени, а 9 – с порицание. МВР ще изготви изцяло нов законопроект за уреждането на подобни мероприятия.

Коментарът на “Господарите”

Насилствената реакция на полицията по време на протестите срещу БФС стана нарицателна за отношението на МВР спрямо гражданите. Освен полицейското насилие обаче тук вече става въпрос и за злоупотреба с власт и лъжесвидетелстване.

“Дойдоха, набиха ни и си тръгнаха”: Говори пострадал от полицейско насилие по време на протеста срещу БФС (РЕПОРТАЖ)

Полицейски произвол, агресия и наглост по време на протеста срещу Боби Михайлов (Коментарът на “Господарите”)

Случаят със Стефан Шикеров ясно показва как униформените погазват и злоупотребяват със законите, които самите те трябва да гарантират. Същите униформени, които след това министърът на вътрешните работи Калин Стоянов излезе и похвали за добре свършената работа.

Както винаги действа добре познатата схема “за нас чадър, а за вас бухалка.”

Арестуваният за палеж на полицейски бус на протеста срещу БФС се оказа невинен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    15 Януари 2024

    Насилствената реакция бе наложителна и закъсняла. Напълно оправдавам абсолютно всички полицаи дори и наказаните! Този случай показва, че всеки отрича, че е извършил престъплението някой покрива доказателствата и полицията се оказва виновна и после вие пишете статии как полицията нищо не върши и защо престъпници се разхождат свободно. Има ли престъпник който да се задържа дълго в затвора?

Реакции