<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=213840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Австрия запа...

Поредно признание за българин в света на голямото кино (видео)

15 Януари 2024
0 279

Поредно признание за българин в света на голямото кино. Крум Родригес е сред номинациите за 2024 на Американското общество на операторите (ASC) за изключителни постижения в категориите игрално кино, документално, телевизия и музикални видеа.

Българският филм “Уроците на Блага” триумфира и на кинофестивала в Рим

Крум е номиниран за работата си в игралния филм „Гражданинът светец” (Citizen saint) и ще се бори за наградата Spotlight. Кинооператорът сподели, че наградата се връчва вече от около 10 години и не само за американски филми. Най-често това са продукции, които не получават мащабно разпространение и са по-скоро представители на независимото кино.

„Аз съм Родригес, защото баща ми е колумбиец. Майка ми е българка”, сподели номинираният за престижната награда. Той каза още, че е учил фотография именно в Колумбия, преди да му хрумне идеята да следва операторско майсторство. И точно в тази държава той решава, че ще поеме по друг път.

Поредно признание за българин в света на голямото кино (видео)
снимка: theasc.com

Церемонията по връчването на наградата Spotlight ще се състои на 3 март. Пожелаваме успех на Крум и силно се надяваме, че ще грабне заслужената голяма награда!

Видео: NOVA

Поредно признание за българин в света на голямото кино (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции