<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214115" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джокович три...

“Мачът на надеждата” осигури оборудване за 585 хиляди лева на онкологични болници

17 Януари 2024
0 163

“Мачът на надеждата” осигури оборудване за 585 хиляди лева на онкологични болници. Това са над половината от всичките средства, които фондацията на бившия футболен национал Стилиян Петров събра на благотворителния мач.

Събитието в подкрепа на страдащите от онкологични заболявания се проведе на 6 септември на Националния стадион “Васил Левски”. Благотворителният мач тогава събра общо 856 512 лева.

Заедно със Стилиян Петров играха български звезди като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Красимир Балъков и др. В двубоя се включиха и световни звезди.

&#8220;Мачът на надеждата&#8221; осигури оборудване за 585 хиляди лева на онкологични болници
Снимка: Иван Лазаров/БТА (ПК)

“Мачът на надеждата” на Стилиян Петров е събрал над 850 000 лева

“Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха”. Това заяви Стилиян Петров.

&#8220;Мачът на надеждата&#8221; осигури оборудване за 585 хиляди лева на онкологични болници
Снимка: Иван Лазаров/БТА (ПК)

Закупеното медицинско оборудване е за 10 онкологични болници и диспансери в Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен. Също и за националните хематология и онкология в София, както и за детското онкологично отделение на ИСУЛ и за един от най-големите онкологични диспансери в столицата.

Бурни аплодисменти за Стилиян Петров на „Мача на надеждата“

Средствата осигуриха три напълно оборудвани с необходимите трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър. Дарението включва и 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионни вливания, 48 болнични легла, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 специализирани шкафа за операционна.

Петров и съпругата му Паулина ще помогнат финансово и на засегнати от онкологични заболявания българи с останалите средства от мача. Екип от специалисти ще им помогне да разпределят сумата най-справедливо, ефективно и прозрачно.

Фондация “Стилиян Петров” организира и търг с фланелки, топки и други сувенири от “Мача на надеждата” пре ноември. От инициативата бяха събрани 23 075 лв. Те бяха дарени на бившия селекционер на националния отбор Петър Хубчев, който също се бори с онкологично заболяване.

“Мачът на надеждата” осигури оборудване за 585 хиляди лева на онкологични болници

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции