<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214161" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избори, инфлу...

Известен футболист съди френския вътрешен министър

17 Януари 2024
0 218

Известен футболист съди френския вътрешен министър, съобщи France 24.

Френският футболист Карим Бензема е завел дело за клевета срещу министъра на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен. Причина са негови коментари, че футболистът има връзки с ислямистката организация “Мюсюлманско братство”.

Известен футболист съди френския вътрешен министър

През октомври Дарманен заяви, че Бензема има “прословута връзка” с групировката. Коментарът му дойде след като през октомври с публикация в Х футболистът обяви подкрепа за хората в Газа. Той написа, че те “отново са жертва на несправедливи бомбардировки, които не щадят нито жени, нито деца”.

Карим Бензема си заби автогол пред погледа на Георги Кабаков (видео)

Френският външен министър посочи, че Бензема не изказва подобно съчувствие за приблизително 1300 израелци, които “Хамас” уби на 7 октомври. А след това заяви, че той има връзки с “Мюсюлманско братство”.

Бензема, който в момент играе за саудитския “Ал Итихад”, бързо отрече и заплаши, че ще заведе дело. Адвокатът на футболиста заяви, че подобни думи подкопават честта и репутацията му. Той допълни, че Бензема е жертва на “политическа експлоатация” и обвини вътрешния министър в опит да “сее разединение във Франция”.

“Ал Итихад” представи Бензема и му обърка името

В жалбата си от 92 страници, разпространена от френските медии, той казва, че “никога не е имал и най-малка връзка с организацията, нито с някого, който твърди, че е неин член”.

“Наясно съм, че заради известността си съм използван за политически игри, което е още по-скандално, като се има предвид, че драматичните събития от 7 октомври заслужават доста различен тип изявление”, пише той в жалбата си.

Коментатър на “Господарите”

“Мюсюлманско братство” е най-старата и най-голямата ислямска политическа организация в световен мащаб. Основана е през далечната 1928 г. и в момента дори е забранена в някои държави.

Обвиненията на френския външен министър не са подкрепени с доказателства и звучат расистки, предвид религиозната принадлежност на фитболиста. Подобни коментари не прилягат на високопоставено политическо лице, особено когато става въпрос за гражданин на собствената му страна. Предстои да видим как ще се развие делото.

Известен футболист съди френския вътрешен министър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции