<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214378" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Криминално п...

Видеооператор остави десетки младоженци без сватбени кадри (видео)

19 Януари 2024
0 384

Видеооператор остави десетки младоженци без сватбени кадри. Близо 20 двойки са платили по 2500 лв., но не са получили нито кадър. Някои от тях чакат с години за видео от този празничен за тях ден. Но или получават само сурови кадри, или изобщо не получават нищо, разказва bTV.

“Господарите” питат депутатите за сватбата между ГЕРБ и ПП-ДБ (РЕПОРТАЖ)

Любомира се омъжва преди година и половина. Пловдивският оператор Костадин Токоров снима сватбената ѝ церемония. „Аз намерих Костадин в списък, предоставен ми от сватбената агенция. Агенцията е работила предните две години с него, никога не е имала проблеми. Изпрати ми оферта, изпрати ми договор. Имаше условие за капарото. Ние го платихме по банков път, другото беше да се заплати останалата част в деня на сватбата. Той дойде, изглеждаше много професионален“, разказва жената.

По договор видеозаписът от сватбата на Любомира трябва да е готов до 90 дни след тържеството. Един месец, след като този срок вече е изтекъл, булката започва да търси оператора. „Той започна с едни обещания – ту днеска, ту утре. Казва ми: „Да, ще го кача, всичко съм направил“, „Няма проблем, но сега интернетът ми е зле“ и „На локация съм, не мога да говоря“. В края на 2022 г. той ми каза „Оперират ме извън Европа, не мога да говоря, когато съм готов ще изпратя видеото, извинявам се за забавянето“. Впоследствие разбрах, че ме е излъгал“, разказва още Любомира.

Видеооператор остави десетки младоженци без сватбени кадри (видео)
снимка: bTV

„В началото на 2023 г. тотално изчезна. Номерът, който имам, беше изключен. След като пуснах видеото, в което разказах с подробности какво се е случило, той се свърза с мен и ми каза, че ще ме съди първо за тормоз, защото му звъня упорито, а след това и за клевета и уронване на престижа“, отбелязва жената.

Видеооператор остави десетки младоженци без сватбени кадри (видео)
снимка: bTV

Любомира не е единствена

Туан се омъжва на 9 юли 2022 г. и също трябвало да получи видеото от сватбата си до три месеца след тържеството. Но и тя така и не го получава. „Офертата ни беше 2500 лв. В деня на сватбата той ми звънна, че няма да може да присъства, но затова пък ще ни прати негови колеги. Реално, трябваше да си получим видеото в края на ноември 2022 г., но така и не го получихме. През това време опитах да му звънна, но не съм получавала нито едно обратно обаждане, нито пък ми е вдигал поне веднъж през това време. Причината му беше, че той преминавал през развод и това малко или много му пречело на креативността, не можел да монтира сватбеното видео“, разказва Туан Идакиев.

От социалните мрежи потърпевшите двойки разбират една за друга и правят обща група онлайн.

По следите на Костадин

При опит за търсене на услугите на Костадин Токоров става ясно, че в профила му в социалните мрежи пише, че не приема нови заявки. За да зададем въпросите си, се опитахме да се свържем с него и по имейл, и по телефона – без успех.

От търговския регистър става ясно, че фирмата му е регистрирана в жилищна сграда. Никъде обаче не пише нито неговото име, нито името на фирмата му. Част от пострадалите планират да съдят видеооператора. Във фирмата му Торков е едноличен собственик и управител. Други съдружници няма. „Има елементи на измама. Съществува едно юридическо лице и ние на практика не знаем кой е подписал договорa. Има клаузи в договора, които са абсурдни. Фактът, че те не са получили или няма да получат видеоматериал, или ще получат некачествен материал. Това е непозволеното увреждане, което се предполага, ако той го опровергае“, обяснява адвокат Божидар Терзийски.

Видеооператор остави десетки младоженци без сватбени кадри (видео)
снимка: bTV

Професионалните сватбени агенти съветват – въпреки еуфорията младоженците да внимават на кого се доверяват. „Най-важното нещо е да имат препоръчан човек. Когато имат такъв човек, който е работил с техен познат или приятел, сигурността е една идея по-голяма. Ако нямат препоръчан човек, да разпитат за него агента си, диджея или някой друг подизпълнител. Следващата стъпка е задължителният договор. Много фирми съществуват само на хартия, но ги няма в търговския регистър.“, препоръчва сватбеният агент Галя Крайчева.

Двойките останали без видеозапис от сватбите си не очакват да получат парите си обратно. Искат обаче да предпазят бъдещите клиенти. Ние от “Господарите” също ви съветваме да проверявате стриктно на кого се доверявате. Немалка сума бива отделена за запечатването на спомените от сватбения ви ден, нека не отиват при мошеници!

Видеооператор остави десетки младоженци без сватбени кадри (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Грую Кирков

    22 Януари 2024

    Жалка картинка сте. Тепето за трийсет години свобода стана пълен кенеф, до паметника опряхте. И вие воните на АС грантове. Четете малко Чомски по темата Пропаганда, щот сте жалки.

Реакции