<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 100 пътни з...

Ето кой е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

19 Януари 2024
0 129

Ето кой е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека – Меглена Кунева. Тя бе представена от заместник-министър Ирена Димитрова, съобщиха от Министерството на външните работи. Кунева е представена на представители на дипломатически мисии в София от държави – членки на Съвета на Европа.

Заместник – министър Димитрова подчерта приоритетното внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Открои ролята на Комисаря на Съвета на Европа по правата на човека за поддържането на високите стандарти на тази международна организация и осигуряването на нейната ефективна дейност. Заместник-министърът отбеляза също безспорните лични качества и изключително богатия професионален опит на българския кандидат, като подчерта увереността на правителството, че Меглена Кунева може да допринесе значително за отстояването на правата на човека в Европа.

Ето кой е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека
Снимка: МВнР

Меглена Кунева пък представи своите виждания за работата на Комисаря на Съвета на Европа по правата на човека. Тя отговори на въпроси от присъстващите дипломати на държавите – членки на Съвета на Европа, акредитирани в София.

За първи път страната ни издига свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа.

Отново сме част от Съвета по правата на човека в ООН

Ето кой е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции