<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена в Троян ...

Злоупотреби за милиони и недовършени пътища – Бойчиновци излиза на протест (видео)

22 Януари 2024
0 203

Злоупотреби за милиони и недовършени пътища – Бойчиновци излиза на протест. Жителите са недоволни от управлението на общината и от състоянието на улиците и тротоарите в града и селата, предаде NOVA.

Вече години наред републикански път, който свързва селата в района, стои недовършен. Демонстантите искат оставката на кмета.

Хората споделят, че за четири мандандата кметът Светлин Сретениев давал само празни обещания и е усвоявал евросредства. Те са инициирали подписака за неговото сваляне, която е адресирана до главния прокурор.

Протестът е бил отказан от общината и е трябвало да се стигне до съда за неговото осъществяване. Селата Лехчево и Ерден вероятно ще поискат присъединяване към друга община, заради нередностите.

Европрокуратурата проверява Бойчиновци за злоупотребите за 2,6 млн. евро (видео)

Злоупотреби за милиони и недовършени пътища &#8211; Бойчиновци излиза на протест (видео)

„Има над 15 досъдебни производства срещу кмета, но няма повдигнато обвинение. Това е абсурдно”, поясни жител в района. Пътят Монтана–Ерден–Крапчене трябва да бъде завършен, а това също е повод за недоволство.

„Имахме средно училище, което затвори. Децата ни няма с какво да стигнат до Монтана, за да учат там”, коментира друг протестиращ.

В момента кметът на Бойчиновци е в съдебна битка с ДФ „Земеделие” заради подозренията за злоупотреби за 2,6 милиона лева.

Община Бойчиновци осъмна с напрежение и полицейска акция

Коментарът на “Господарите”

Припомняваме, че пътищата в община Бойчиновци – в града и селата Портитовци, Мърчево и Охрид, трябваше да бъдат ремонтирани по европейски проект за над 5 милиона лева. Направено е авансово плащане с ДДС за над 3 милиона лева от ДФ „Земеделие“, откъдето сега си искат парите.

Стана ясно, че за същия период, в който е удължен проектът заради лоши метеорологични условия, са направени улици пред домовете на общински съветници и хора от общинската администрация. Колко удобно!

Още преди година кметът Светлин Сретениев обеща, че ако се наложи, ще довършат проекта с общински средства. Виждаме обаче, че думите му нямат никаква стойност!

Злоупотреби за милиони и недовършени пътища – Бойчиновци излиза на протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции