<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214618" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ръководствот...

Глоба от 13,7 млн. долара за Apple в Русия

22 Януари 2024
0 649

Глоба от 13,7 млн. долара за Apple в Русия. Санкцията е наложена заради предполагаема злоупотреба на компанията с господстващо положение на пазара по отношение на плащанията в приложенията. Това съобщи руската антитръстова агенция FAS, цитирана от Reuters.

От Apple са изразили „уважително несъгласие“ с решението на FAS, че разпространението на приложения на Apple чрез нейната операционна система iOS дава на собствените ѝ продукти конкурентно предимство.

Глоба от 13,7 млн. долара за Apple в Русия
Снимка: iStock

Федералната антимонополна служба съобщи, че Apple е платила глобата на 19 януари и че средствата са били преведени във федералния бюджет на Русия.

През февруари 2023 г. FAS заяви, че Apple е платила глоба от около 12,1 милиона долара по друго антитръстово дело. В него се твърди, че Apple злоупотребява с господстващото си положение на пазара на мобилни приложения.

Русия е в спор с чуждестранни технологични компании от няколко години, особено относно това, което Москва смята за незаконно съдържание и невъзможност за съхраняване на потребителски данни на местно ниво. Спорове, които се засилиха, след като Русия изпрати войски в Украйна през февруари 2022 г.

Apple спря всички продажби на продукти в Русия скоро след началото на конфликта в Украйна. Ограничи и своята услуга Apple Pay в Русия.

“Apple” тайно инвестира милиарди в изкуствен интелект

Глоба от 13,7 млн. долара за Apple в Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции