<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214678" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Търговският ...

Бербатов алармира: Конгрес на БФС няма да има

23 Януари 2024
0 233

Бербатов алармира: Конгрес на БФС няма да има. Това опасение публикуваха от официалната платформа по кампанията на бившия национал за президент на Български футболен съюз.

“Налага се да информираме всички, че най-скептичните ни опасения, свързани с бъдещото на българския футбол, се сбъдват”, пише в публукацията.

От кампанията на Димитър Бербатов са убедени, че приближените до Борислав Михайлов правят всичко възможно, за да компрометират идващите избори за президент на БФС.

Бербатов иска прозрачно провеждане на конгреса на БФС (видео)

“Плановете на Борислав Михайлов и обкръжението му са да заблуждават обществото с оставката на Михайлов. Идващият през март 2024 конгрес за избора на нов президент на БФС също е заблуда. Дори имитират, че Изпълнителният комитет избира Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС до провеждането на конгреса през март”. Така продълажава публикацията.

Бербатов алармира: Конгрес на БФС няма да има
Снимка: Христо Касабов/БТА (ПБ)

Съдебни хватки

Събедните хватки на приближените до Михайлов също продължават. Жалбите на членове на Изпълкома срещу опита Михаил Касабов да бъде вписан в Търговския регистър като президент на БФС се увеличиха с още една. Йордан Лечков също е завел дело в Софийски градски съд.

Преди него това сториха Румян Вълков, Димитър Георгиев и Емил Костадинов. Всички дела ще бъдат гледани от различни съдии. От техния изход зависи провеждането на насрочения за 15 март конгрес на БФС. 

В становището на Бербатов се посочва, че именно посочените по-горе са подписали оставката на Боби Михайлов и са гласували за Михаил Касабов за временен президент. “Сега точно те са пуснали жалби срещу вписването на Касабов”, усеща се агресивния тон.

Съдбата на БФС в момента е в ръцете на четирима съдии от Софийски градски съд. Това са Нели Алексиева, Петя Георгиева, Весела Офицерска и Никола Чомпалов. “Практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса”, посочват от кампанията на Бербатов.

Ще продължат ли тази законна практика съдиите или ще се поставят в услуга на Борислав Михайлов – предстои да разберем.

Бербатов алармира: Конгрес на БФС няма да има

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции