<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Официално: Борислав Михайлов вече не е президент на БФС

23 Януари 2024
0 405

Официално: Борислав Михайлов вече не е президент на БФС. Дългогодишният ръководител най-накрая беше отписан от Търговския регистър като представляващ.

На негово място беше вписан Михаил Касабов за и.д. президент на Българския футболен съюз (БФС). Това се случва въпреки серията от обжалвания от хора от екипа на Михайлов.

Официално: Борислав Михайлов вече не е президент на БФС

Само ден след като БФС е изпратил документи до регистъра за вписване на Касабов в Софийския градски съд (СГС), са били входирани жалби от Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев, а по-късно такава и от Йордан Лечков.

Бербатов алармира: Конгрес на БФС няма да има

По-рано екипът на Димитър Бербатов изрази своите опасения за машинации от страна на приближените на Михайлов. Визирайки именно подадените жалби от тези, които по-рано се подписаха на оставката на Боби Михайлов и гласуваха “за” наследяването му от Касабов.

Михайлов подаде оставка на 27 ноември 2023 г. Дълго време обаче ръководството на БФС използваше различни трикове, за да не бъде вписван Касабов. Опозицията заподозря, че това е опит да се попречи на провеждането на конгрес.

Боби Михайлов подаде оставка (видео)

Все пак становището на съдиите от Софийския градски съд по повод входираните жалби, е от изключително важно значение за провеждането на конгреса на БФС, насрочен за 15 март.

Засега петима души са обявили своите кандидатури за президент на БФС. Това са Димитър Бербатов, Христо Крушарски, Георги Градев, Илиян Стоянов и Манол Иванов.

След подаването на оставката на Боби Михайлов, това е втората най-сладка победа за противниците му. А те изобщо не са малко!

Официално: Борислав Михайлов вече не е президент на БФС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции