<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214730" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италия обяви ...

Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на кожата

23 Януари 2024
0 171

Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на кожата след отстраняване на опасна бенка. Това се случва по време на лечението ѝ от рак на гърдата, пише BBC.

На херцогинята на Йорк са отстранени и анализирани няколко бенки по време на възстановителна операция след мастектомия.

Херцогинята е третата кралска особа, която обявява медицинска процедура тази седмица.

Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на кожата
Снимка: стопкадър/видео YouTube The List

Отделям малко време за себе си, тъй като бях диагностицирана със злокачествен меланом, форма на рак на кожата“, каза тя в Instagram.

За нея това е втора диагноза рак в рамките на една година. През лятото Сара Фъргюсън бе диагностицирана с рак на гърдата и бе подложена на мастектомия и възстановителна операция.

Бившата съпруга на британския принц Андрю е стресирана от поредната диагноза, но е в добро настроение и е благодарна за любовта и подкрепата, която получава.

Нейният дерматолог поиска няколко бенки да бъдат премахнати и анализирани по същото време, когато херцогинята беше подложена на възстановителна операция след мастектомия. Една от тях е идентифицирана като ракова.

Тя беше подложена на допълнителни изследвания, за да се увери, че заболяването е било уловено в ранен етап“. Това каза говорителят на херцогинята.

Според източници, близки до херцогинята, тя се е върнала във Великобритания, след като първоначално се е възстановявала в Австрия.

Втората диагноза рак в рамките на шест месеца очевидно е голямо предизвикателство, казват източници, но тя е издръжлив човек и получава грижите и подкрепата на семейството си.

Какво представлява меланомът?

Меланомът е вид рак на кожата, който може да се разпространи в други части на тялото. Основната причина е ултравиолетовата светлина, която идва от слънцето или солариумите.

Фактори като възраст, бледа кожа, голям брой бенки и фамилна анамнеза за рак на кожата са рискови за развитие на меланом.

Признаците, за които трябва да внимавате, включват нова бенка, промяна в съществуваща бенка, големи бенки и дори бенки с неравна форма или смес от цветове.

NHS казва, че хората, които забележат нови бенки, промени в съществуващи бенки, бенки, които са болезнени, сърбят или кървят, се насърчават да се свържат с личния си лекар.

Хората могат да се предпазят, като покриват ръцете и краката си, когато са изложени на слънце и носят слънцезащитен крем.

Проблеми в кралското семейство: Оперираха Кейт Мидълтън, а кралят влиза в болница

Здравни проблеми в кралското семейство

Преди дни от двореца Кенсингтън съобщиха, че принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е претърпяла планирана коремна операция в частна болница в Лондон. Операцията е била успешна, но принцесата на Уелс ще остане в болница от десет до 14 дни.

Вероятно Катрин ще отложи обществените си ангажименти до Великден.

Британският крал Чарлз III пък ще бъде подложен на болнично лечение от уголемена простата следващата седмица.

Подобно на хиляди мъже всяка година, кралят поиска лечение от уголемена простата. Състоянието на Негово Величество е леко и той ще бъде приет в болница следващата седмица за корективна процедура. Обществените прояви на краля ще бъдат отложени за кратък период на възстановяване“, се казва в изявление на британския кралски двор.

Съобщението за състоянието на крал Чарлз III бе направено по-малко от два часа, след като бе оповестено, че снаха му, принцесата на Уелс Кейт, е претърпяла коремна операция.

Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на кожата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции