<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214828" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италия обяви ...

Украински модел стана “Мис Япония” (видео)

24 Януари 2024
0 1132

Украински модел стана “Мис Япония”. Изборът на красавицата предизвика скандал и ожесточени дебати в социалните мрежи, предаде BBC.

Имаше расови бариери и беше предизвикателство да бъда приета като японка“. Това каза просълзената Каролина Шиино на безупречен японски, след като беше коронясана за „Мис Япония“ в понеделник.

26-годишният модел, който е роден в Украйна, се мести в Япония на петгодишна възраст. Живяла е в Нагоя.

Тя е първият натурализиран японски гражданин, който печели конкурса, но нейната победа възобнови дебата за това какво означава да си японец.

Докато някои виждат победата ѝ като “отражение на днешното време”, други смятат, че тя не изглежда така, както трябва да изглежда “Мис Япония”.

Нейната победа идва почти 10 години, след като Ариана Миямото стана първата жена от две раси, коронясана за „Мис Япония“ през 2015 г.

С майка японка и баща афроамериканец, тогава победата на Миямото повдигна въпроси дали човек от смесена раса трябва да има право да спечели конкурса.

Сега фактът, че Шиино няма японски произход, също разстрои потребители в социалните медии.

Тази личност, която беше избрана за „Мис Япония“, дори няма японска кръв. Тя е 100% чиста украинка. Красива е, но конкурсът е „Мис Япония“. Какво японско има в нея?“, се казва в публикация в X.

Ако беше наполовина японка, със сигурност няма проблем. Но тя е етнически 0% японка и дори не е родена в Япония“, се казва в друг коментар.

Трети споделят, че нейната победа изпраща “погрешно послание” на другите в страната:

Мисля, че японците естествено биха получили погрешно послание, когато европейски изглеждащ човек бъде наречен най-красивият японец“.

Има и такива, които се съмняват дали изборът на родения в Украйна модел е политическо решение:

Ако беше родена рускиня, нямаше да спечели. Няма шанс. Очевидно критериите сега са политическо решение. Какъв тъжен ден за Япония“.

Украински модел стана &#8220;Мис Япония&#8221; (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Организаторът на конкурса „Мис Япония“ коментира пред BBC, че съдиите са избрали Шиино за победител с „пълно единодушие“.

Тя говори и пише на красив и учтив японски“, казва Ай Уада. И допълва: “Тя е по-японка от нас“.

Каролина Шиино обяви в Instagram по-рано миналата година, когато получи японско гражданство, че “може и да не изглежда като японка, но че е японка в душата си”, защото е израснала в тази страна.

И докато приемаше трофея си, тя каза, че спечелването на титлата е сбъдната мечта:

Признанието, че съм японка в това състезание, ме изпълва с благодарност“.

Украински модел стана “Мис Япония” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции