<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Продадоха да...

Първокласник дари паричките си на детско отделение в Бургас (видео)

25 Януари 2024
0 210

Първокласник дари паричките си на детско отделение в Бургас, разказва NOVA. 7-годишният Геогри от Поморие сам решава да се раздели със средствата си, изкарани от ритуала коледуване по време на празниците.

Малкият Гого споделя, че след като изкарал парите, нямал за какво да ги похарчи, затова му хрумнала идеята да ги дари.

Деца се обединиха в подкрепа на 7-годишно момче, загубило майка си (видео)

“Аз имам всичко вкъщи. Исках да зарадвам повече деца”, казва Георги. Майка му споделя, че дори се е учудила от неговото желание да се раздели със спечелените си пари. Но е много горда, че той сам е пожелал да направи добро.

Първокласник дари паричките си на детско отделение в Бургас (видео)

Така Гого стана най-младият дарител на Университетската многопрофилна болница в Бургас, където преди е бил пациент. Събраната от него сума е 300 лв. и тя ще отиде във Второ детско отделение в лечебното заведение.

Маратонец подари медала си на лекарите, спасили живота му (видео)

Педиатърът д-р Мария Ирикова сподели, че тя и колегите ѝ не очаквали толкова малък дарител, но са много благодарни за неговия жест. С паричките на Гого ще бъдат закупени инхалатори за децата в отдлечението, допълва тя.

Първокласникът призовава всички деца да последват неговия пример и да даряват.

Васил Терзиев дари първата си заплата за дете със здравословен проблем

Коментарът на “Господарите”

Гого е чудесен пример, че доброто няма възраст, пол или раса. Когато един човек иска да направи добро, няма какво да застане на пътя му. Това малко момче се разделя доброволно със собствените си парички, за да зарадва и помогне на други деца. Деца помагат на деца, а какво ли ще е, ако и възрастни помогат повече на възрастни? Ако повече хора последват примера на първокласника, сме сигурни, че ще живеем в една много по-хубава среда. Направи добро, за да ти се върне!

Първокласник дари паричките си на детско отделение в Бургас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции