<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=214945" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украински мо...

Скандал заради участието на почетен гражданин на Русия в хитова продукция

25 Януари 2024
0 110

Скандал заради участието на почетен гражданин на Русия в хитова продукция. Става въпрос за американския сериал на HBO “Белият лотoс”, пише Булевард България. Министерството на външните работи на Украйна обяви, че сръбският актьор Милош Бикович няма място в сериала на HBO. Причината – от 2021 г. актьорът е почетен гражданин на Русия и подкрепя действията на Москва в Украйна. Това обясняват от украинското министерство след новината, че Милош Бикович ще е част от актьорския състав на третия сезон.

От години 36-годишният Милош Бикович снима основно в Русия, определя себе си като мост между руската и сръбската култура. Носител е на най-високото руско отличие в тази област, а от три години е и почетен гражданин на Русия.

Руският паспорт му е връчен лично от президента Владимир Путин на тържествена церемония през 2018 г. Тогава в Instagram актьорът написа: “За мен е голяма чест да кажа, че Русия е моята родина“.

Според украинските власти освен че подкрепя руския режим, Бикович е снимал няколко пъти в незаконно анексирания от Русия през 2014 г. полуостров Крим.

През 2019 г. се появи информация, че актьорът е получил забрана за влизане в Украйна.

Скандал заради участието на почетен гражданин на Русия в хитова продукция

Милош Бикович, сръбският актьор, който поддържа Русия от началото на пълномащабната инвазия, сега ще играе главна роля в сериала “Белият лотoс”. Вие можете ли да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?“. Питането е отправено в пост в социалната мрежа X от министерството към HBO.

От HBO все още няма официален отговор след острата позиция на украинските власти.

Снимките на третия сезон на “Белият лотoс” трябва да започнат през февруари в Тайланд, а премиерата се очаква през 2025 г.

Според сръбските медии в следващите няколко месеца Бикович може и да не се върне в Русия. Причината е, че в началото на годината той стана баща, а бебето се появи на бял свят в Сърбия.

В България сърбинът е познат най-вече с ролята си на Мараш в сръбския сериал “Южен вятър”.

Зеленски предизвика гнева на Москва с указ за руски територии, населени с украинци

Скандал заради участието на почетен гражданин на Русия в хитова продукция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции